Familien Abrahamsen klar for isen. Fra venstre: Lena, Caroline, Mari og Frida (foran). (Foto: Arild Hansen)

Så la isen seg på Storetjønna

  Arild Hansen
  09. jan 2021
  13:06
- Dette er jo kjempegøy. Fredag kjørte jeg helt til Grimstad for å kjøpe et par skøyter. Det var ingen å oppdrive i og rundt byen. Men nå er alle fire jentene klare. Ha en fin dag.
 
Lengtet lenge
Lena Abrahamsen er både blid og glad når N247 treffer henne og resten av jentene i familien i 11-tiden lørdag på Storetjønna på Flekkerøy. Blid for å komme ut for å bevege seg, og veldig glad for å ha skaffet seg skøyter til hele jente-gjengen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det kan du trygt si. Jeg manglet to par, valfartet både byen og Sørlandssenteret, men det var helt utplukket. Så da bar det strake veien til Grimstad, ler Lena, før hun tar de første skøyteskjærene utover den glatte isen, som har vokst seg til i de siste døgnene.

- Vi gikk jo også mye på Mæbø-tjønna før, sier Lena.
 
På sosiale medier har det de siste par døgn vært en haug av «annonser» om privat kjøp av skøyter i alle varianter og størrelser. Folk på øya er tydeligvis sugne på å komme seg ut på Storetjønna.

Tjønna har vært trekkplasteret når kulda først har tatt taket på øya. Før i tida arrangerte barneskolen skøyteløp der ute, og interessen var veldig stor også utenom skoletida.

Første gang
- Nå skal Thomas (8) ut på isen på skøyter for aller første gang, smiler pappa Einar Lindhjem der han hjelper sønnen med å knytte på seg skøytene.

Storetjønna er trygg i dag. Lørdag kveld får vi et kraftig væromslag med fem varmegrader sent på kvelden. Ut over natta skal det også komme noe nedbør i form av regn. 

Bildet under: Også i Søgne koser store og små seg i vinterværet. Her fra Ufortjønna lørdag formiddag. (Foto: Karl Klungland). 
Sist oppdatert 09.01.2021 klokken 13:47 av Jon Aamodt

Einar Lindhjem hjelper sønnen Thomas med skøytene. (Foto: Arild Hansen)

Ove Pettersen og Elias Martinsen spilte hockey. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no