Fullriggeren Sørlandet får 10 millioner kroner av AKO Foundation. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Årets mest fantastiske julegave til Fullriggeren Sørlandet

  Administrator
  23. des. 2020
  11:43
AKO Foundation gir 10 millioner kroner til Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. Da pandemien la sin klamme hånd over samfunnet måtte Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet sitt datterselskap – A+ World Academy – kansellere dette skoleåret. Det gav store tap.

- Nå kan vi utvikle en enda bedre skole», sier Knut Arne Gjertsen begeistret. 

Han er direktør for Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. Gjertsaen er svært takknemlig, og tror på tilpasset drift igjen neste skoleår.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

AKO Foundation gir 6,9 millioner kroner til utvikling av en enda bedre skole og 3.1 millioner som skal gå til stipender til utenlandske talentfulle ungdommer som ellers ikke vil ha råd til å gå på vår skole. Å seile verden rundt med A+ World Academy har muliggjort helårsdrift av Sørlandets smykke, og støtten fra AKO Foundation bidrar dermed også til bevaring av verdens eldste seilende kulturminne.

- Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe, sier Gjertsen. 

Koronafast
Da Sørlandet kom hjem med fjorårets elever etter å ha vært koronafast i fem uker på Bermuda var det med litt blandede følelser. Til alles glede og lettelse kom alle vel hjem til fantastisk mottakelse på selveste 17. mai. Allerede da var det klart at pandemien skapte store utfordringer med kansellert skoleår, tapte inntekter og stort vedlikeholdsbehov. 

I høst har skuta vært i tørrdokk, reparert skroget og klargjort for nye klimavennlige motorer. I tillegg har skolestaben begynt arbeidet med å planlegge en enda bedre skole. En tredel av elevkapasiteten har allerede kommet inn på skolen, og det kan se ut til at neste skoleår blir fort fulltegnet.

Stiftelsen søkte Staten, Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune om støtte til vedlikehold av skuta. Penger som også vil bli brukt på næringslivet og slik sett ha en dobbel effekt. 30 millioner ble gitt til arbeidet med å bevare skuta og dermed tilføre næringsvirksomhet til virksomheter som også er preget av pandemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
(Foto: Fullriggeren Sørlandet.)

Skuta er nå i Mandal hvor GOT Services sammen med blant andre Søgne Elektriske AS skal bidra med sin gode kompetanse og kapasitet. 

Spa-opphold
- Nye motorer skal installeres, vi får på plass et kloakkrenseanlegg, nytt ventilasjonssystem, badene skal renoveres og mye annet, sier Gjertsen og legger til at det blir det rene spa-oppholdet for den gamle damen.

Fullriggeren Sørlandets utvikler for tiden et nytt sommerprogram som vil innebære at skuta blir ofte å se på turer og tokt i den sørlandske skjærgården. Til stor glede for alle sørlendinger og turister.

Pressemelding fra fullriggeren Sørlandet
Sist oppdatert 23.12.2020 klokken 12:00 av Nicolai Prebensen

Nå kan vi utvikle en enda bedre skole, sier Knut Arne Gjertsen som er leder av stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. (Foto: Fullriggeren Sørlandet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no