
Overtar TaGo: - Har kjent lukta fra lompene i mange år
- Vi har snakket sammen tidligere om eplesaft og andre lokalproduserte varer. Da muligheten for å overta TaGo lefsebakeri på Linneflaten dukket opp, så vi på det som en mulighet for å styrke samarbeid og satsing på kortreiste produkter. Det passer inn i vår filosofi, og det passer for Per, sier Kjetil Hodne, innehaver av Frk. Lyng på Tangvall etter at han sist fredag kjøpe bedriften TaGo på Linneflaten sammen med Per Try fra Stauslandstunet gård.
Gjør klart til 50-års jubileum
Det er en bedrift med tradisjonen som nå skifter eier. I 2021 er det 50 år siden lefsebakeriet startet opp sin virksomhet. De nye eierne har jobbet med overtakelsen siden tidlig i 2020, nå ser de frem til å videreutvikle virksomheten og håper å få til en flott markering av 50-åringen neste år.
- Det er bare få dager siden vi tok over, og ting skal sette seg litt. På sikt har vi som mål å utvikle bedriften videre, finne nye produkter og få en bærekraftig produksjon. I dag har bedriften syv ansatte på deltid. Vi gjør ingen umiddelbare endringer og alle ansatte fortsetter som før, sier Try.

Hodne legger til at det også har vært andre interessenter i bildet og at de er fornøyd med å ha landet overtakelsen og sikret bedriften fortsatt lokalt eierskap.
- Kontroll med råvarer til vår virksomhet er viktig for oss, og når Per i tillegg fikk med seg at 90 prosent av råvarene til TaGo er poteter, var saken klar, fortsetter Hodne.
- Kjente lukta
- Nå har vi dyrket poteter i 30 år, 100 meter herfra. Hvert år har jeg kjent på lukta fra lompene når jeg har tatt opp poteter, så det var vel på tida at dette skjedde. Dette er også med på å styrke driften ved Stauslandstunet Gård, sier Try som de siste fire årene har levert poteter til TaGo.
Artikkelen fortsetter under bildet.

De to forretningspartnerne ser også på kjøpet som en styrking av samarbeidet og måten de begge utnytter hverandres kontaktnett blant lokale produsenter og bedrifter. (Foto: Jon Aamodt).
- Ser fremover
Få dager etter overtakelsen viser de til at de trenger noe tid for at ting skal sette seg. Av kortsiktige mål er neste års jubileum en milepæl som vil bli fokusert på.
- Målet videre er å få til en stabil og god drift. Bedriften må tjene penger, og med en fornuftig satsing forventer vi å få dette til, sier de to nye eierne av TaGo lefse og lompebakeri på Linneflaten i Søgne til N247.
Sist oppdatert 09.12.2020 klokken 15:27 av Nicolai Prebensen

Poteter fra jordene like ved bedriften utgjør 90 prosent av virksomhetens råvarer. (Foto: Jon Aamodt)