Karoline (t.v.), Tina Brigitte Svindland og Linda Supersaxo sammen med hundene oppe på Kværna langs Langenesveien. (Foto: Arild Hansen)

Flekkerøy-jente og hunden Bajas klar for NRK Super-serien «Stjernestøv»

  Arild Hansen
  30. nov. 2020
  14:28
Tirsdag 1. desember klokken 09.20 og 16.35, og hver dag fremover mot juleaften, viser NRK Super programmet «Julekalenderen». Midt blant skuespillerne og alle de flotte hundene som er med i serien, finner du blant annet Flekkerøy-jenta Karoline Tomona Johannessen og hunden hennes Bajas.

Alltid hatt hund
Mandag formiddag traff N247 Karoline og to av hennes hundeglade venninner ute på Kværna langs Langenesveien. De hadde med seg en flott liten bunt med kritt hvite hunder, hunder som opprinnelig kommer fra Sveits. På Kværna har de et eget lokallag, og her er det veldig gode treningsforhold, både for to- og firbente. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Opphavet av alle hundene kommer fra Linda Supersaxo fra Tveit. Hun driver sin egen kennel, og på det meste har hun hatt 25 hunder i «stallen». Så ville tilfeldighetene det slik, at gjennom sitt hverdagslige virke traff Karoline Lindas bestefar, som igjen hadde et bilde av alle hundene samlet.

- Det var nok for meg. Så nå har jeg hatt Bajas i seks og et halvt år, og vi trives veldig godt i lag, sier Karoline, som er født og oppvokst på Løhaugen på Flekkerøy, og som bodde der ute til hun hadde passert de tjue. Nå holder hun hus i Brennåsen.

- Vi har jo alltid hatt hund hjemme, så dette er jeg vant med, sier hun.

Gleder seg
«Julekalenderen», som har premiere i morgen, vet de ikke så veldig mye om. Karoline fra øya statist, mens alle tre sine hunder varsler stormen.

- Vi vet at det handler om en 10 år gammel gutt, og så vet vi at hundene varsler om en storm som er på gang. Vi gleder oss til å følge med, sier de tre jentene, som virkelig hadde dreis på hundene før det var klart for fotografering.

Ikke så rart kanskje; I 2018 vant Karoline gull i kategorien "lydighet" i en stor hunde-konkurranse i Tyskland, noe hun delte med Linda og en av de andre hundene. 

- Selvfølgelig. Det var veldig gøy, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Karoline og hunden Bajas trives veldig godt i lag. (Foto: Arild Hansen).

- Det blir sikkert litt spesielt å følge Bajas på TV. Og ikke minst hundene til Linda og Tina Brigitte. Årets «Julekalender» bidrar med tittelen «Stjernestøv». Episodene er spilt inn på Østlandet, og vi var med i Lunner. Der hadde de laget en landsby av is og snø. Det er jo slik disse hundene bor, sammen med stjernefolket, sier en Karoline.

Fra Voiebyen
Linda Supersaxo kommer opprinnelig fra Voiebyen, men bor i dag i Tveit sammen med familien, og en flott gjeng med hunder.

- Jeg har hatt kennel i ni år, og trives veldig med det. Denne rasen betyr mye for meg, og kennelen heter «Alpus Lupus». Det er latinsk, og betyr «Hvite Ulver». I Norge heter rasen Hvit Gjeterhund, avslutter Linda.
Sist oppdatert 30.11.2020 klokken 19:44 av Nicolai Prebensen

Her er Karoline under innspillingen på Lunner. (Foto: Linda Supersaxo)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no