Her kan det bli byggestart for ny hall i løpet av 2021 etter at flertallskoalisjonen vil sette av midler på budsjettet for 2021. Medlemmer av hallkomiteen Nils Magne Håkegård, Jardar Lie, Kristin Nygård Schau og leder av GIL fotball, Kjetil Skistad, sammen med bystyrepolitikerne Jan Erik Tønnesland (Ap) og Reidar Heivoll (Sp). (Foto: Jon Aamodt)

- Bevilger midler til hall på Hortemo nå

  Jon Aamodt
  30. nov. 2020
  13:07
- Det var ikke selvsagt at vi ville få dette til, men i løpet av siste uka før vi i dag legger frem vårt budsjett har vi fått inn hallen på Hortemo i budsjettet for 2021, sier Jan Erik Tønnesland, bystyrepresentant for Arbeiderpartiet når han sammen med Senterpartiets gruppeleder Reidar Heivoll møter representanter for Greipstad IL på  Hortemo. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

En ny kaldhall på Hortemo har vært under planlegging i flere år og var ett av flere utestående tiltak som ble med på lasset da Songdalen kommune som en av tre kommuner dannet nye Kristiansand kommune ved årsskiftet. 

Ville utsette
I kommunedirektørens forslag til budsjett og økonomiplan var det ikke lagt inn penger til realisering av hallen før 2022, men da flertallskoalisjonen mandag la frem sitt forslag var investeringen på Hortemo fremskyndet ett år. Dermed ser det ut til at den etterlengtede hallen kan påbegynnes i løpet av 2021 noe som var et sterkt ønske fra det lokale idrettslaget. 

Intens lobbyvirksomhet
- Etter at vi fikk høre administrasjonens forslag om å utsette bygging ett år har vi jobbet hardt mot de lokale bystyrerepresentantene. I dag er vi veldig fornøyd med det arbeidet de har gjort og den støtten vi har fått. Vi vet at det er trange økonomiske tider, derfor er det ekstra godt å møte denne støtten, sier Nils Magne Håkegård som er medlem i GILs «hallkomité» til N247.

Han understreker at med GILs profil som et lavterskeltilbud til de unge i bygda er det ekstra kjærkomment å komme i gang med et prosjekt som gjør at klubben kan holde oppe aktivitetsnivået gjennom hele året, også når utendørsaktiviteter ikke lar seg gjennomføre. 

- Vil fort i gang
- Nå håper vi på et fortsatt godt samarbeid med administrasjonen i kommunen og en rask oppstart. Vi har sagt at vi skal bidra med alt det vi kan i prosjektet og håper det lokale næringslivet fortsatt er med oss som den gode støttespilleren vi har erfaring med, sier Håkegård. 

Bystyrepolitikerne Jan Erik Tønnesland (Ap) og Reidar Heivoll (Sp). (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no