Oda Sofie Pettersen er fylkestingsrepresentant for MDG. (Foto: Privat)

- Egen reparatørplakat for Søgne i år

  Jon Aamodt
  28. nov. 2020
  20:02
- Det finnes 67 reparatører i nye Kristiansand kommune. Syv av disse er lokalisert i Søgne. Reparatørene er helter i samfunnet vårt, de er nemlig prakteksempelet på det grønne skiftet. Derfor har vi laget en plakat, både for å skryte av alle de flinke reparatørene i kommunen vår og for å gjøre det lettere for innbyggerne å finne en reparatør som kan reparere akkurat den tingen deres som er ødelagt. Det kan være klokka, presenningen, møbelet, gressklipperen, kniven eller nesten hva som helst eller, sier Oda Sofie Pettersen fylkestingsrepresentant for Miljøpartiet de Grønne i Agder. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Dekker hele storkommunen
Miljøpartiet de Grønne har for tredje gang kartlagt reparatørene av små og store ting og saker i Kristiansand kommune. En oversikt over alle de 67 virksomhetene er samlet i en egen «reparatørplakat». Tidligere oversikter er laget for gamle Kristiansand kommune, men etter at den nye storkommunen så dagens lys er årets reparatøroversikt utvidet med de tidligere kommunene Søgne og Songdalen. 

- Vi har vært på skattejakt, smiler MDGs stortingskandidat Oda Sofie Pettersen. Hun bor på Langenes, og forteller at MDG har funnet syv reparatørbedrifter i Søgne pluss en på Mjåvann.

I tillegg til hovedplakaten med oversikt over alle de 67 virksomhetene er det i år også laget en egen Søgne-plakat som viser hvem som tar reparasjonsoppdrag lokalt. 

- Søgne-plakaten deles ut i postkasser til de aller fleste innbyggerne i Søgne. I tillegg har alle reparatørene i Søgne fått en egen plakat som de kan henge opp i butikken sin, forteller Pettersen (bildet). 

- Nødvendige for det grønne skiftet
Reparatørbedriftene er små, men viktige, både for vanlige folk og for større bedrifter som trenger å få noe reparert. Til sammen anslår MDG at det er cirka 100 årsverk innen reparasjon i Nye Kristiansand. I tillegg kommer bilverksteder og byggefirmaer som reparerer hus og hytter.

- Reparatørene er helt nødvendige for det grønne skiftet. Vi kan skape mange nye arbeidsplasser innen reparasjon og gjenbruk hvis myndighetene satser. Miljøpartiet De Grønne jobber blant annet for å sikre retten til å kjøpe reservedeler, og vi vil også fjerne moms på reparasjoner, avslutter Pettersen

Reparatørkortet for Søgne. (Foto: MDG)

Reparatørplakaten for Kristiansand kommune. (Foto: MDG)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no