Kjøpmann Svein Arild Vilhelmsen og Frode Birkenæs fra Den lille chipsfabrikken overleverte tirsdag 420 kartonger chips til denne gjengen fra GIL. (Foto: Jon Aamodt)

Gir bort dugnadschips for over 100.000 kroner

  Jon Aamodt
  25. nov. 2020
  08:12
- I kveld kommer en kohort med unge fotballspillere fra GIL sammen med trenere og ledere for å hente 420 kartonger med chips fra Den lille chipsfabrikken her på Mjåvann, sier kjøpmann Svein Arild Vilhelmsen til N247 like før den store porten i chipsfabrikken åpner seg for å slippe inn ungdommene fra Greipstad IL fotball tirsdag kveld. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det er langt fra første gang Kiwi-kjøpmannen i Brennåsen sponser frivilligheten i nærmiljøet, og når han nå gir bort chips med en salgsverdi på rundt 110.000 kroner legger han vekt på at dette er for å lage noe gøy for de unge i GIL. 

- Kaller det dugnadschips
- Vi introduserte tidligere begrepet dugnadschips her ved Den lille chipsfabrikken som en måte for frivillige lag og foreninger til å skaffe noen ekstra kroner i kassa. Når mange unge tilknyttet frivillige lag i disse tider sliter med å holde aktivitetsnivået oppe gjennom pandemien, tenker jeg det kan komme godt med når klubben får litt å rutte med til sosiale aktiviteter for de unge, sier kjøpmannen. 

Styremedlem i GIL, Kristin Nygård Schau og trener Jardar Lie legger ikke skjul på at dette tiltaket er noe klubben setter utrolig stor pris på. 

Kreativ sponsor
- Det vi får inn gjennom å selge chips går uavkortet til sosiale aktiviteter for de unge, sier Schau og roser Vilhelmsen for hans alltid kreative måte å sponse frivilligheten på. 

De to lederne forteller at Vilhelmsen gjerne tar kontakt for å høre om de er interessert i ulike sponsoroppdrag, og han er alltid på tilbudssiden. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Det er bare gøy å kunne gjøre noe for noen som alltid er så positive, kvitterer den gavmilde kjøpmannen. (Foto: Jon Aamodt).

- Ikke bare lokal leverandør
Den lille chipsfabrikken ble etablert på Mjåvann industriområde i mai 2019 og det var statsminister Erna Solberg som stod for den formelle åpningen. Vilhelmsen sier han hele tiden har vært klar på at det tar tid å arbeide seg inn i et etablert marked. 

- Vi leverer til flere lokale butikker, men nå ser vi i tillegg at produktene distribueres til hele landet gjennom de kjedeavtalene vi har inngått. I tillegg til avtale med Coop-kjeden leverer vi også chips under merkenavnet Jakobs, sier Vilhelmsen mens ungdommene fra GIL bærer ut et stor lass chipskartonger til ventende biler. 
Sist oppdatert 25.11.2020 klokken 08:32 av Nicolai Prebensen

Unge og ivrige GIL-spillere i ferd med å bære ut chipskartonger tirsdag kveld. (Foto: Jon Aamodt)

420 kartonger chips fra Den lille chipsfabrikken på Mjåvann klar til henting tirsdag kveld. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no