Ei kraftig vindkule ved 18.30 tiden lørdag la det nypyntede juletreet på Tangvall rett i bakken. (Foto: Roar Tolfsen)

Lyssatt fredag, tatt av vinden lørdag

  Jon Aamodt
  21. nov. 2020
  20:56
- Vi holder på med julebelysning på Tangvall nå, og fredag var det store juletreet på torvet ferdig pyntet. Lørdag holdt vi på med trærne like ved rådhuset da det kom en voldsom regnbyge. Vi kom oss ned fra liften og søkte ly for regnet under taket ved blomsterbutikken, forteller Erling Rønnekleiv til N247 lørdag kveld. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Rønnekleiv forteller videre at da han stod i ly for regnet kom det plutselig et voldsomt vindkast som førte til at det store juletreet brakk tvert av. 

- Sørlandets fineste
- Dette var skikkelig kjedelig, jeg sa i går etter at treet var pyntet at dette treet må ha vært det fineste på hele Sørlandet i år, sier Rønnekleiv. 

Hva som skjer med treet videre blir vurdert i morgen. 

- Vi må av med alt av lys, så får vi se sammen med folkene fra kommunen hva som er mulig å redde, avslutter Rønnekleiv. 

Jobber med alternativ
Tidligere i uken måtte også julegrana på Lunde gi tapt for et vindkast, men det kan dukke opp spennende alternativ til de tradisjonelle julegranene i år. 

Sammen med entreprenører ser N247 nå på mulighetene for å få til et lysende tillegg til trærne som tradisjonelt blir satt opp. Dette er en sak vi kommer tilbake til. 

Også treet på Nodeland har kantet
Kristiansand kommune skriver lørdag kveld at også treet på Nodeland har bukket under for de kraftige vindkastene. Parkvesenet er på saken og vil mandag vurdere hvordan de best kan løse situasjonen som har oppstått, enten ved gjenbruk eller ved å skaffe nye trær. Uansett skal det bli en løsning, loves det fra kommunen. 


Sist oppdatert 21.11.2020 klokken 21:16 av Jon Aamodt

Det sterke vindkastet førte til at treet knakk rett av like over bakken. (Foto: Roar Tolfsen)

Juletreet på Tangvall fredag etter at det var pyntet. (Foto: Erling Rønnekleiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no