Avdelingsleder Marit Gjertsen, lydtekniker Anders Petterson, organist Roar Borøy og sogneprest Birte Løvåsen inviterer til jazzmesse i kultursalen på Søgne gamle prestegård søndag 22. november. (Foto: Jon Aamodt)

Inviterer til jazzmesse på prestegården

  Jon Aamodt
  20. nov. 2020
  18:51
- I see friends shaking hands, er ei av verselinjene vi skal synge fra den kjente «What A Wonderful World» når det søndag 22. november blir arrangert jazz-messe i kultursalen på Søgne gamle prestegård. Å ta hverandre i hånda skal vi likevel ikke gjøre akkurat nå, sier sogneprest Birte Løvåsen. 

Sammen med organist Roar Borøy, lydtekniker Anders Petterson og avdelingsleder ved Søgne gamle prestegård, Marit Gjertsen forteller Løvåsen om arrangementet på prestegården kommende søndag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Å ta hverandre i hendene akkurat nå er absolutt ikke noe det skal oppfordres til, og Gjertsen forteller at det er lagt ned et  nitidig arbeid med å ha et smittevernregime som skal ivareta alle som ønsker å overvære arrangementet søndag. 

- Hold avstand
- I Kultursalen ved Søgne gamle prestegård, med fastmonterte seter, kan vi ta inn opp til 120 personer slik situasjonen er nå, men det er ikke bare antallet vi er nøye med. Vi benytter tre separate utganger. Alle stoler er merket med en fargekode som henviser til utganger merket med samme farge. Vi informerer om at publikum ikke skal stoppe opp i ganger eller ved dørene for å slå av en prat. Det får de eventuelt gjøre når de er på utsiden, sier Gjertsen når hun skal forklare noen av tiltakene som gjelder akkurat nå. 

Arrangørene ønsker videre at flest mulig melder seg på via nettløsningen hoopla.no, selv om det vil være mulig å melde seg på i døra om det er ledige plasser. 

- Det koster ikke noe, men vi må ha oversikt over hvem som er her, forklarer Gjertsen. 

Samarbeid, med mest lokale utøvere
Ved jazzmessen som starter klokken 13.00 søndag er det Knut Stovland, Sigurd Olsen, Sandra Børøy, Kjell Hagen, Roar Borøy, Alf Hagen, Jarle Børnes, Bjarne Pettersen og Jan Øystein Nilsen som står for de musikalske innslagene. Liturgien er ved sogneprest Birte Løvåsen.

- Arrangementet er et samarbeid mellom menigheten og kultursenteret. For oss er det første gang vi har akkurat slikt arrangement, sier Gjertsen.

Lang tradisjon
- Selv om det er nytt her, er det en lang tradisjon å holde jazzmesser. Dette arrangementet har kommet i stand etter at vi har snakket sammen, vi fra menigheten og ansatte ved kultursenteret, forteller Borøy som selv har bakgrunn fra kulturskolen med tilholdssted på Søgne gamle prestegård. 

Løvåsen trekker fram navn som jazzmusiker «Duke» Ellington og bassist Ike Sturm når hun snakker om sammenkopling av det sekulære og det religiøse i musikken. 

- Hva skjer når disse møtes, spør hun.

Som musikeren blant arrangørene forteller Borøy at det er mest lokale krefter med godt supplement fra nærliggende kommuner som deltar søndag. Han lover varierte musikalske innslag med høy kvalitet og gleder seg stort til arrangementet. 

- Selv nå må vi kunne ha en viss grad av møteplasser, og med gjennomtenkte løsninger og forsvarlig tilrettelegging ønsker vi velkommen til kultursøndag 22. november, sier Marit Gjertsen fra Søgne gamle prestegård. 
Sist oppdatert 20.11.2020 klokken 18:52 av Jon Aamodt

- Vi gleder oss. Husk å holde avstand, sier arrangørene av jazzmessa. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no