Elevene ved Agder Folkehøgskole holdt på til siste øyeblikk med å lage juleting til omsorgssentrene. Noemi Hammenga med sin julehilsen som ble gjort ferdig fredag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)

- Kommer til å bety mye for mange

  Jon Aamodt
  20. nov. 2020
  11:49
- De rundt 90 elevene ved Agder Folkehøgskole på Langenes har virkelig kastet seg rundt og vært utrolig flinke og effektive etter at lærer Lise Hjemlestad kom med forslaget om å lage julekalendere til beboerne ved omsorgssentrene her i Søgne. I dag har jeg fått overlevert alt de har laget, og nå skal jeg sammen med de ansatte ved omsorgssentrene på Langenes og Tangvall sørge for at dette blir fordelt ut til beboerne, sier leder av Søgne Frivilligsentral, Heidi Johansen til N247 fredag formiddag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Har engasjert mange
- Det var Lise som kom med ideen, og den har virkelig engasjert mange her, sier elev ved folkehøgskolen Gunhild Berg.

Det er kun litt over en uke siden Hjemlestad kom med forslaget. Som leder av frivilligsentralen og som representant for kommunen ble Heidi Johansen invitert til skolen på Langenes for å bli informert om prosjektet. Både elevrepresentanten og Johansen selv forteller om en frivillighetsleder som ble meget rørt over initiativet fra skolen. 

- Dette kommer virkelig til å bety så mye for så mange. Vi er så glade for at alle involverte har tatt seg tid til dette, sier Johansen. 

Berg legger til at flere av elevene har arbeidet ved institusjoner innen helse- og omsorg, og at de vet litt om hvor lite som skal til for å lyse opp hverdagen for beboerne. Spesielt i den situasjonen vi er inne i nå hvor sosiale aktiviteter og besøk kan være ganske redusert av smittevernhensyn. 

- Holdt på helt til siste øyeblikk
- Alle har deltatt, og de har vist stort engasjement. De siste arbeidene ble levert nå like før overrekkelsen, sier Hjemlestad etter at overleveringen har funnet sted. 

- Det er laget ulike typer julekalendere, julekort og andre julerelaterte småting. Noen ting er laget med tanke på at det kan passe inn når flere beboere er samlet i fellesrom, andre ting passer kanskje best på rommet til den enkelte. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 
Overrekkelsen fant sted under morgensamlingen på Agder Folkehøgskole fredag formiddag. (Foto: Jon Aamodt). 

- Når vi har rundt 90 elever ved skolen her på Langenes nå, tenker jeg det er helt fantastisk at ungdommene på denne måten er med å bidra ved å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og de har vært veldig engasjerte i dette arbeidet. sier Hjemlestad, som var den som hadde ideen til det flotte prosjektet.

- Kanskje en tanke også for andre skoler også, avslutter hun. 
Sist oppdatert 20.11.2020 klokken 13:07 av Nicolai Prebensen

Gunhild Berg (t.v.) overrekker elevenes arbeider til Heidi Johansen fredag formiddag. Bak i midten Lise Hjemlestad som hadde ideen til det hele. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no