Jarle Olafsen (innfelt) i Søgne FK sier til N247 at opplegget fra NFF var strålende og han håper på gods oppmerksomhet rundt de digitale fotballkampene. (Foto: NFF/Nicolai Prebensen, arkiv)

Søgne-lag spiller første KM-runde i eFotball torsdag kveld

  Nicolai Prebensen
  19. nov. 2020
  14:15
- Jeg er et «brødhue» digitalt og vet snaut hva en Playstation er, men dette tente meg og i kveld braker det løs, sier trenerkoordinator, ansvarlig FFO og akademiet Jarle Olafsen i Søgne FK  til N247 torsdag ettermiddag.

Det han snakker om er en invitasjon fra Norges Fotballforbund til å delta i Norgesmesterskapet i FIFA 21 (fotballspill på Playstation) også for breddeklubbene i landet.

- Jeg sendte ut en invitasjon i våre kanaler, og Thomas Thomassen, Simon Thomassen og Victor Paulsen meldte seg raskt. I kveld starter turneringen som starter med én mot én kamper i kretsen. Det skal også spilles to mot to kamper, men da må koronasituasjonen roe seg litt ført. Da må spillerne sitte sammen, sier han videre.

Norges Fotballforbund (NFF) skriver om opplegget på sine hjemmesider:
«Det er 112 lag som deltar i første runde av NM, der de skal kjempe om å bli kretsmester i sine respektive kretser. Etter runde 1 og 2, gruppespill og sluttspill, står vi igjen med 18 kretsmestere. I runde 3 kommer de 14 beste lagene fra halvspilt sesong i eSerien inn i turneringen, og de 32 lagene danner grunnlaget for selve Norgesmesterskapet. Til slutt står vi igjen med de 16 beste lagene fra topp og bredde som skal kjempe side om side på Ullevaal Stadion i mars 2021, der vi kårer Norgesmesteren i eFotball 20/21.

Positive
- Det er varierende oppmøte fra hver enkelt krets, men lagene som har tatt sjansen på å bli med i årets NM utgave virker utelukkende positive. Dette er nytt for mange, men vi håper at det gir mersmak til å fortsette med et slikt ekstratilbud i klubber rundt om i hele landet. Det blir utrolig spennende å se nivået som vi vet finnes der ute, sier Oscar Killingmoe, ansvarlig for eFotball i NFF.»

- Bakgrunnen til at NFF sendte ut denne invitasjonen er at det lave aktivitetstilbudet klubbene har hatt anledning til å gi medlemmene denne sesongen har ført til frafall i fotballen og denne konkurransen håper forbundet kan skape litt mer engasjement rundt klubbene. Jeg håper dette kan engasjere våre medlemmer slik at oppmerksomheten rundt Søgne FK ikke forsvinner nå som vi ikke kan tilby mye til alle medlemmene våre.

Nytt klubbhus
- Når vi får nytt klubbhus vil vi gå til innkjøp av utstyr som treng til å spille, og tilby spill på stedet. Det fine med dette er at alle som skal delta kan spille i halvannen time, så må de drive fysisk aktivitet i en halv time, før de får lov til å spille igjen. I tillegg må de som konkurrerer sitte i klubbdrakta, fortsetter Olafsen.

Han håper at det om ikke lenge vil være mulig for alle å følge kampene via streaming, men akkurat i kveld er ikke dette mulig.

- Når vi får det til vil det bety at alle kan følge kampene og det vil forhåpentligvis være samlende for medlemmene i fotballklubben samt alle de som trofast følger oss, avslutter han.

Jarle Olafsen er trenerkoordinator, ansvarlig for FFO og akademiet i Søgne FK. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no