Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige. (Foto: Gjensidige)

Gjensidige: Millionutbytte i Kristiansand

  Administrator
  17. nov. 2020
  13:40
10.200 Gjensidige-kunder i Kristiansand vil dele 21,3 millioner kroner i kundeutbytte.

- Det betyr at kundene i Kristiansand i gjennomsnitt vil få 2.100 kroner hver i kundeutbytte, forteller konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige.

For ellevte året på rad har Gjensidige gleden av å dele ut et solid utbytte. I Gjensidige går mesteparten av dette til kundene.

- Kundeutbyttet kommer nå 800.000 privatpersoner og bedrifter til gode. Dette vil være et positivt bidrag for mange i en annerledes tid, sier konsernsjefen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kundeutbyttet tilsvarer 13,7 prosent av det de betalte i forsikringspremie i fjor.

- Siden vi begynte å dele overskuddet med kundene, i 2007, er det utbetalt over 21 milliarder kroner, sier Baastad. Han er glad på vegne av alle de gode kundene i Kristiansand.

Hva er bakgrunnen for kundeutbytte?

Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler hele sitt ordinære aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets skadeforsikringskunder.

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle gått sammen i Gjensidige.

- Gjensidigestiftelsen viderefører det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad.

Gjensidigestiftelsen deler også ut store midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler.

I Agder skal kundene totalt dele 78 millioner kroner.

Pressemelding fra Gjensidige
Sist oppdatert 17.11.2020 klokken 13:41 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no