Dyreparken har fått to nye dyrearter, gulkinngibbon og javalangur. Begge artene har sin opprinnelse fra Asia. Gulkinngibbon er klassifisert som sterkt truet, og javanlangur (bildet) er klassifisert som sårbar på IUCNs rødliste. (Foto: Dyreparken)

Dette er nyhetene i Dyreparken 2021

  Administrator
  17. nov. 2020
  11:26
Dyreparken lanserer både dyrenyheter og sjørøverteater i 2021, i tillegg til ny Kaptein Sabeltann-forestilling og feiring av Kardemomme bys 30-årsjubileum.

- Årets sommer i Dyreparken gikk over all forventning, og vi er lettet, glade og takknemlige, sier en fornøyd Per Arnstein Aamot, adm. dir. i Dyreparken. 

Men vi er fremdeles i en situasjon som gjør all planlegging litt usikker. Tross omstendighetene har vi stor tro på at vi også til neste år vil skape reiselyst til Dyreparken, og gleder oss til å dele våre nyheter og satsing til både store og
små, sier Aamot videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

To nye dyrearter: Gulkinngibbon og javalangur
Dyreparken har fått to nye dyrearter, gulkinngibbon og javalangur. Begge artene har sin opprinnelse fra Asia. Gulkinngibbon er klassifisert som sterkt truet, og javanlangur er klassifisert som sårbar på IUCNs rødliste. 

Hovedtruslene for begge apene er tap av leveområder, jakt og salg som kjæledyr. Apene har flyttet inn ved det nye orangutanganlegget, og her vil de få tilgang til det helt nye og store uteområdet som ble åpnet i 2020.

- Apene er del av bevaringsprogrammer i verdens dyreparker. Dette er fantastiske dyr som vi ønsker å være med å bevare, sier biolog Helene Axelsen.

Klatre nær orangutangene
En spennende nyhet lanseres i tilknytning til det nye orangutanganlegget: Her kan du klatre som en orangutang og tett inntil dyrene. Klatreanlegget blir tilpasset både store
og små, og for de med og uten høydeskrekk. Anlegget vil være hele seks meter over bakken på sitt høyeste.

Endelig åpner Kaptein Sabeltanns Kongelige Sjørøverteater
Det splitter nye sjørøverteateret i Kaptein Sabeltanns Verden har 350 sitteplasser i et stort innendørs amfi. Her inviterer karakterer fra universet til allsang av de populære sjørøversangene. Forestillingen spilles flere ganger om dagen.

Byggingen av Sjørøverteateret er et ledd i Dyreparkens femårsplan for å bygge om hele Kaptein Sabeltanns Verden.

30-årsjubileum for Kardemomme by
Verdens første barneby, en eventyrby som alle norske barn har et forhold til i fantasien sin, ble i 1991 offisielt åpnet av Thorbjørn Egners kone, Annie Egner. I 2021 er det 30 år siden snoren ble klippet, og et slikt jubileum skal selvsagt feires.

Innbyggerne i den lille byen vil dekorere til fest og sjarmerende stemning for store og små, og det blir daglig underholdning og storslått byfest i hele høysesongen.

Den tidligere lovløse røveren, Jesper, vil få en ny oppsetning av sin familiekjære forestilling Sirkus Jesper.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det splitter nye sjørøverteateret i Kaptein Sabeltanns Verden har 350 sitteplasser i et stort innendørs amfi. Her inviteres karakterer fra universet til allsang av de populære sjørøversangene. (Foto: Dyreparken).

Filmproduksjon i Dyreparken
For første gang i Dyreparkens historie blir det produsert animasjonsfilm inne i Parken. Internasjonale og nasjonale animatører og filmprodusenter fra Qvisten Animation AS vil produsere kinofilmen Folk og røvere i Kardemomme by i nyheten

Kardemomme by Filmstudio. Filmen vil ha premiere i 2022, men allerede til sommeren skal studio fylles av en interaktiv opplevelse for dyreparkens gjester. Vi gleder oss til å fortelle dere mer om dette.

Storsatsing på tematiserte sesonger
Skumle dager-satsingen i høst ble en kjempesuksess med hele 147% flere besøkende sammenlignet med året før. Dyreparken ønsker å utvide høysesongen ved å satse på flere skoleferier som vinter-, påske- og høstferier. Alle disse ukene vil  få et betydelig løft i tillegg til at adventshelgene vil bli forsterket med Jul på KuToppen. Dyreparken har i 50 år, helt siden 1971, holdt åpent 365 dager i året.

Telt i Grashavet
I 2021 bygger vi enda flere nye overnattingsenheter på Dyreparken Safaricamp, like ved Dyreparkens inngang. I tillegg til de 32 safariteltene som kom i 2019 og 2020, vil det før sesongen 2021 bli oppført ytterligere 10 telt. Disse får en fantastisk og idyllisk
beliggenhet - plassert delvis ute i Grashavet!

Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet
Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet er fortsettelsen av forestillingen om Grusomme Gabriels skatt. En spektakulær, ambisiøs og nyskrevet oppsetning som har premiere 8. juli 2021.

- Vi gleder oss til en sommer med storslått forestilling og gåsehudgaranti! Vi arbeider for at vi kan legge til rette for oppsetning i Kjuttaviga Amfi, med begrenset antall plasser. Vi vil selvsagt tilpasse oss FHI (Folkehelseinstituttet) sine anbefalinger og krav om arrangementer, sier Aamot, som gleder seg til sommeren.

- I 2021 er det 30 år siden Kardemomme by åpnet, og et slikt jubileum skal selvsagt feires, skriver Dyreparken i pressemeldingen. (Foto: Dyreparken)

Det splitter nye sjørøverteateret i Kaptein Sabeltanns Verden har 350 sitteplasser i et stort innendørs amfi. Her inviterer karakterer fra universet til allsang av de populære sjørøversangene. (Foto: Dyreparken)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no