Alle avdelinger og alle barn har i dag fått prøve seg som forskere. Da er det viktig å ha rett utstyr. (Foto: Privat)

- I dag markerer vi Verdens Vitenskapsdag for fred og utvikling

  Redaksjonen
  10. nov. 2020
  17:43
Innsendt 
I Espira Vedderheia  har vi realfag som et satsingsområde og markerer derfor denne dagen hvert år. I år har vi fokus på vann, og barnehagene vil gjennomføre ulike forsøk og eksperimenter knyttet til dette.

- Alle avdelinger og alle barn har i dag fått prøve seg som forskere. Da er det viktig å ha rett utstyr, som vernebriller og forskerfrakk. Barnehagen har et samarbeid med Forskerfabrikken, som gjør at de har proft utstyr tilgjengelig, kursing for de ansatte og litteratur for å styrke realfag i barnehagen sier Henriette Folden Hauge, styrer i Espira Vedderheia barnehage. 

Innlegget fortsetter under annonsen.
Annonse

I Espira Vedderheia barnehage vil det foregå forsøk, eksperimenter og realfaglige aktiviteter knyttet til temaet «Vann» denne dagen.  Alle avdelinger og alle barn skal få lov til å prøve seg som forskere. Da er det viktig at også utstyret er på plass. Med vernebriller og forskerfrakk deltok alle barn i en eksperimenter som utforsket vann:

For barn er vann en naturlig del av livet. Vann omgir oss helt fra før vi blir født. Alle som kjenner barn vet at vann er noe av det mest fascinerende barn møter i hverdagen. Barn blir aldri ferdige med å utforske vannets egenskaper. Hva skjer når vi heller så det renner over? Eller når vi hopper i en vannpytt? Hva skjer når vi koker vannet? Eller fryser det ned? Hva er vanndamp? Hvor kommer regnet fra? Og hva skjer når vi blander vann med andre ingredienser?  

Barnehagen skal støtte barn i å bli kjent med og forstå verden omkring dem. Å bli kjent med vannets egenskaper og hvordan det påvirker oss legger grunnlag for videre utforskertrang og holdninger for en bærekraftig fremtid.  

Klimaendringene truer livet i havene våre og havnivået øker i takt med at isen smelter i Antarktis. Vannmangel er et økende problem i verden. Ca. halvparten av jordas befolkning bor i områder som rammes av vannmangel. Det medfører nød og konflikt. Realfag bidrar til en mer bærekraftig fremtid, og Espira ønsker å legge et godt grunnlag for at barn tidlig blir nysgjerrig på realfagene. 

Kanskje en av våre små i barnehagen kan bidra til at vi kan redusere vannmangel på verdensbasis og at vi sammen kan bidra til en mer bærekraftig verden? 

World Science day – Verdens vitenskapsdag for fred og utvikling, ble opprettet av FN/UNESCO i 2001 for å synliggjøre hvordan forskning kan bidra til fred og utvikling.  Verdens Vitenskapsdag markeres 10. november hvert år. Årets tema for verdens vitenskapsdag i Espira er «Vann».

Med vernebriller og forskerfrakk deltok alle barn i eksperimenter som utforsket vann. (Foto: Privat)

Årets tema for verdens vitenskapsdag i Espira er vann. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no