Hele klassen kunne slippe jubelen løs etter at seieren var sikret fredag (Foto: Kristine F. Lossius)

Gratulasjoner fra Haakon og Erna: 6. trinn ved Flekkerøy skole til topps i FN-sambandets Live-kahoot

  Arild Hansen
  26. okt. 2020
  12:59
Jubelen stod i taket, og den svirret nok i mange timer inne i klasserommet til 6. trinn ved Flekkerøy skole  denne gøyale fredagen før de 58 elevene tok helgefri. De gikk nemlig helt til topps i FN-sambandets Live-kahoot, hvor hele 33.000 elever fordelt på 1200 skoler fra hele Norge deltok.

Haakon og Erna
- Utrolig gøy, og de var jo veldig flinke, sier ei like glad lærerinne, Kristine F. Lossius.

- Jeg kan bare føye meg inn blant gratulantene, sa rektor Terje Alsen til N247 mandag da alle elevene var tilbake igjen på skolen oppe i Myra. Like blide og glade over det de presterte denne fredagen, som sikkert vil bli husket langt inn i fremtiden av både elever og lærerkorpset.     

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kahoot er en form for quiz, og etter den første runden lå klassen på 16. plass. Men etter hvert som elevene ble skikkelige varme i trøyene, klatret de bare oppover, og til slutt var det ingen andre skoler i hele landet som var over dem.

- Jeg fikk tårer i øynene, sier Stine.

- Jeg skalv, ler Marthe.

- Jeg jublet så høyt at jeg fikk vondt i halsen, sier Jørgen.

- Og jeg jublet og skrek, sa Sander, da N247 var på besøk ved skolen mandag formiddag.

KHK Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg deltok på live-sendingene, og kjente Markus Bailey fra tidligere barne-TV var programleder. Flere kjendiser dukket også opp i løpet av sendingen.

Hørte ikke premien
Jubelen var så enorm inne i klasserommet at elever og lærer ikke fikk med seg hva de egentlig vant. Og siden dette var ei live-sending, vet de ennå ikke hva de har vunnet. Det kommer nok en vakker dag. Men, på skolen ble de selvfølgelig satt pris på.

- Denne uken er det barnefilm-festival ved skoler rundt om i Kristiansand. Nå skal to av elevene i klassen lære å poppe popcorn, og til fredag får de dette i premie av oss til en av filmene, sier lærerinnen deres, og forteller her litt om konkurransen;

Bærekraftig utvikling
- Vi fikk blant annet spørsmål om bærekraftig utvikling og om FNs bærekraftsmål. Dette passet perfekt, etter som vi har fordypet oss i dette temaet over en lengre periode i høst. Eleven svarte rett på alle spørsmålene, og da førsteplassen gikk til Flekkerøy, var det bare å slippe jubelen løs. Det ble en fantastisk stemning, og denne fredagen ble jo litt spesiell, sier Kristine F. Lossius.
Sist oppdatert 26.10.2020 klokken 13:06 av Nicolai Prebensen

6. trinn ved Flekkerøy skole fikk gratulasjoner av kronprinsregent Haakon etter seieren fredag. (Foto: Jørgen Gomnæs/Det kongelige hoff.)

Å være like glade som etter at de vant førstepremien fredag, skal vel mye til. Men Sander Heggland (f.v.), Jørgen Friestad, Kristine F. Lossius, Marthe Berge og Stine Nordgaard kunne likevel trekke på smilebåndet da N247 kom på besøk mandag formiddag (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no