Statsminister Erna Solberg legger frem nasjonale koronatiltak klokken 16.00 mandag. (Foto: Foto: Eirin Larsen, SMK)

Legger frem nye nasjonale tiltak mandag ettermiddag

  Nicolai Prebensen
  26. okt. 2020
  11:17
Erna Solberg varslet fredag at regjeringen denne uka vil innføre nye nasjonale koronatiltak som følge av smitteøkningen i Norge. Klokken 16.00 mandag legger hun frem de nye tiltakene sammen med helseminister Bent Høie (H), kunnskapsminister og Venstre-leder Guri Melby, og barne- og familieminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Alternativet er mer smitte, flere dødsfall og enda strengere tiltak. Når vi velger å ha flere tiltak neste uke og stramme litt til så er det fordi om vi tar et krafttak i november så er det større sannsynlighet for en normal julefeiring med familien der hjemme, sa statsminister Erna Solberg (H) til VG lørdag.

38 innlagt
Mandag 26. oktober klokken 08.00 hadde sykehusene i Helse Sør-Øst 38 pasienter innlagt med bekreftet koronasmitte. Syv av de innlagte er på intensivenhet, tre av disse får respiratorbehandling.

Sørlandet sykehus har mandag tre pasienter innlagt med smitte. Alle er over 50 år. Sykehusene hadde søndag fire ansatte i karantene, mandag er 15 ansatte i karantene.

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no