Fløy tapte: En, to og tre, og ferdig med det

Publisert

Det var kun spilt i fire minutter da klokka på veggen utenfor Flekkerøyhallen viste 0-1 (Ermal Hajdari) mellom Fløy og EIK Egersund på Arkicon Arena lørdag. Uret tikket videre, og bare seks minutter senere stod det 0-2 (Alexander Dang), og da viseren passerte 22. minutter lyste det 0-3 (Hajdari), og det var både snipp, snapp og snute og ferdig med det.
Det holdt for gjestene og være gode i 22. minutter denne litt sure lørdagen, hvor Fløy lokket med å åpne for 300 tilskuere, og hvor N247 telte kun 56 av dem på den store sittetribunen da dommer Sebastian Mikalsen (Rygge IL) blåste i gang kampen.
Sterkere motspillere
I fjor gjorde de fremste spillerne hos Fløy akkurat som de ville. De scoret på nær sagt de fleste mulighetene som dukket opp, og de briljerte i hver enste kamp, og gikk gjennom serien uten å ha tapt en eneste kamp. Alt var bare fryd og gammen, og et opprykk blinket tidlig i det fjerne. Det var derfor mange spente Fløy-ansikter som skulle ta fatt på årets sesong i en ny divisjon. De nådde målet med å komme blant de syv beste klubbene, og videre til sluttspillet, og det er i og for seg sterkt. Men, her har de også fått klare tilbakemeldinger om at nivået blant de beste her, og det de kjørte elegant gjennom i hele fjor, knapt kan sammenliknes. Tempoet er større, markeringene tette og tøffere, og de møter kort og greit sterkere motstandere.
Må jakte
Greit nok at EIK var det klart beste laget før sidebytte lørdag, og ledet tidlig 3-0, men det som skjedde etter hvilen forteller i klar tekst at Fløy er totalt blottet for en måljeger eller to. En spisstype som kan lese spillet, ta litt sjanser og føle på seg at her, nettopp her skal man fullføre et angrep og sette et punktum med ei scoring. Innbytter og øy-gutten Ole Fredrik Thorsen ordnet riktignok 1-3 etter 68. minutter. Men hjemmelagets blå og hvitkledde gutter burde har puttet på flere.
Ja, de dominerte så pass etter hvilen, at det hele like godt kunne endt med poengdeling. Men, som nevnt; Mangelen på en goalgetter som lukter scoringer, mangler definitivt, og et av målene for neste sesong, bør være helt klart. Eller som Vidar Røsstad i sportslig utvalg sa det etter 1-3-tapet;