- Legg turen til Linnåsen søndag 1. november oppfordrer Kalle Kimestad og Erling Askildsen. Begge representerer Søgne Skiklubbs seniorer som arrangerer Linnåsdagen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Linnåsdagen søndag: - 600 liter vaffelrøre, 800 liter kaffe, 100 kilo smør og 90 kilo syltetøy

  Nicolai Prebensen
  30. okt. 2020
  11:55
Med unntak av to år har Linnåsdagen vært arrangert hvert år siden 1990. Arrangementet foregår første søndag i november, i år 1. november. Det er seniorgruppa i Søgne Skiklubb som arrangerer, koker kaffe, steker vafler og serverer saft for en billig penge på toppen av den 234,7 meter høye åsen.

- Prisen er satt ut i fra været. Er været bra, blir prisene skrudd litt opp i forhold til en dag med dårlig vær, sier Erling Askildsen og Kalle Kimestad til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Askildsen var med i 1990 første gangen Linnåsdagen ble arrangert.

- Etter 28 arrangementer viser regnskapene at det er gått med 600 liter vaffelrøre, 800 liter kaffe, 100 kilo smør og 90 kilo syltetøy. Godt over 10.000 besøkende har skiklubben hatt på Linnåsdagen i disse årene, forteller Askildsen.

1. november blir det igjen servert vafler, kaffe og saft, under strenge smittevernregler.

- Vi har fått kommuneoverlegens velsignelse til arrangementet og det blir kun én person med hansker og antiback i umiddelbar nærhet som steker vaflene. Alle som møter opp blir også registrert med navn og telefonnummer. Pølser blir det ikke i år, og spriten til hendene blir synlig på hele åsen. I tillegg håper vi at folk tar med seg sin egen «sprit», slik at vi er sikre på at vi har nok, humrer de to seniorene.

Klokken 11.30
De forteller videre at serveringen starter klokken 11.30 og varer frem til rundt klokken 13.30. Det er Kristen Fløgstad som holder årets appell. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Det går flere turstier til Linnåsen, sier Kalle Kimestad og Erling Askildsen. Her ved Tinntjønn. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Det er flere veier til Linnåsen. Enten via Tronstadvann hvor løypa er rundt 2,5 kilometer hver vei. Det går også to turstier fra Tinntjønn på henholdsvis 5,2 og 5,4 kilometer og et godt turkart er å få kjøpt på den lokale bokhandleren. Vi håper selvsagt på et godt fremmøte, men kan vel ikke helt forvente 600 mennesker der oppe som er rekorden. Men det er jo lov å håpe, sier Askildsen og Kimestad og ønsker alle velkommen til topps neste søndag.

Oppholdsvær
Det foreløpige værvarselet for søndag 1. november viser overskyet oppholdsvær og rundt ti grader midt på dagen.

Artikkelen ble første gang publisert 24. oktober.
Sist oppdatert 30.10.2020 klokken 12:05 av Nicolai Prebensen

Bildet er fra Linnåsdagen 2019. Vaffelsteking den gang også. (Foto: Janne K. Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no