Statsminister Erna Solberg sa fredag at det vil komme nye restriksjoner i neste uke. (Foto: Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon)

- Vi kommer med nye restriksjoner i neste uke

  Nicolai Prebensen
  23. okt. 2020
  13:18
- Det går fra vondt til verre i Europa og jeg er bekymret. Derfor kommer vi med nye restriksjoner i neste uke. Vi ser at smitten øker flere steder. Vi ser også at smitten har begynt å spre seg til eldre aldersgrupper, og det er en betydelig risiko for at tallene vil fortsette å stige. Dette er bekymringsfullt. Derfor varsler vi allerede nå at det kommer nasjonale innstramminger neste uke. Tiltakene vil være målrettet mot de områdene der smitten nå sprer seg, sa statsminister Erna Solberg under pressekonferansen om koronasituasjonen fredag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Flere vaksinekandidater 
En rekke vaksiner prøves nå ut mot covid-19, og forhåpentligvis kan Norge få tilgang til vaksine første halvdel av 2021.

- Når vaksinen kommer, håper vi selvsagt at flest mulig av dem som anbefales å vaksinere seg, gjør det. Vaksinering mot covid-19 vil være frivillig, men oppslutningen om vaksinasjon er heldigvis generelt høy i Norge, sier statsminister Erna Solberg.

69 prosent
I en ny fylkeshelseundersøkelse for Rogaland, som FHI har gjennomført i samarbeid med fylket, har over 35.000 personer svart på spørsmål om koronavaksine. Over 69 prosent er positive til å ta vaksine dersom de blir anbefalt å ta den. Samtidig er noen usikre. 17 prosent vet ikke om de vil vaksinere seg, mens rundt 14 prosent svarer at det er usannsynlig.
Sist oppdatert 23.10.2020 klokken 13:19 av Nicolai Prebensen

Regjeringen har gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (bildet) i oppdrag å anbefale nye smittetiltak på grunn av økende smitte. (Foto: FHI)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no