Bildet er tatt på Park & Ride klokken 13.15 torsdag og viser mange ledige parkeringsplasser svært nært sentrum. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Hvordan skal vi beholde kundene våre?

  Nicolai Prebensen
  02. nov. 2020
  09:18
- Det blir sykt bra her på Tangvall når alt står ferdig, men i mellomtiden må vi finne ut hvordan vi skal få beholde kundene våre.

Artikkelen ble først publisert 22. oktober.

Dette sier Linn Hege Holskog om parkeringsproblemene på Tangvall nå som store deler av handelssenteret er under ombygging. Holskog driver Gave & Interiørhuset på stedet og merker godt at kunder er frustrerte over parkeringsproblemene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Selv parkerer jeg alltid på Park & Ride ved E39. Det tar meg to minutter å spasere til butikken, og det har jeg tid til. Klokken halv ni på morgenen er det massevis av plass på den parkeringsplassen, mens det på de plassene som fremdeles er intakte inne i Tangvall sentrum er det som regel fullt. Det må bety at mange som er på kontor eller har andre jobber, inklusive oss næringsdrivende, har parkert så nærme sentrum som mulig. Da blir det lite plasser igjen til kunder, sier hun til N247 torsdag ettermiddag.

- Sykt bra
- Jeg frykter at dette vil forverre situasjonen ytterligere, og jeg kan ikke annet enn å henstille til alle som jobber på Tangvall og har anledning til å sette fra seg bilen på Park & Ride når vi skal stå parkert hele dagen. Turen til sentrum er kort, og havner vi i en situasjon der kundene våre ikke orker å handle på grunn av parkeringsproblemene er det trist for oss alle. Vi er i en pandemi i tillegg, og mange sliter på grunn av den. Vi bør i alle fall gjøre det vi kan for at kundene kommer på tross av et visst «kaos» her på Tangvall, og håper at kundene er tålmodige å besøker oss også i denne byggeperioden. Det blir det sykt bra når alt er ferdig, avslutter hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Parkeringsplassene sentralt på Tangvall er ofte fulle nå i byggeperioden og vi må finne ut hvordan vi skal få beholde kundene våre, sier Linn Hege Holskog (innfelt) til N247 og henstiller alle som jobber på Tangvall, og har anledning til det, parkerer på Park & Ride anlegget ved E39. (Foto: Nicolai Prebensen/Jon Aamodt, arkiv).

Informasjonsskriv
I et informasjonsskriv fra utbygger via prosjektleder Yngvar Andersen i Murisør til næringsliv og beboere på Tangvall skriver han at inn mot jul og nyttår blir det satt inn mye ressurser for å få gravd ut store mengder masser fra Tangvall. 

«Det blir gradvis mindre parkeringsplasser der dere vanligvis parkerer, men vi håper dere vil prøve ut det nye området som er opparbeidet (bildet) og klart for bruk. Byggegjerdene blir flyttet ytterligere mot øst, men Gave & Interiør-butikken og Restaurant Skrubbsulten blir fortsatt tilgjengelige. Vest for Sparebanken Sør er vi nå i gang med ny provisorisk nedkjøringsrampe. Vi prøver å plassere den slik at dere kan bruke torvet og tilhørende butikker så mye som mulig. Arbeidet med nedkjøringsrampen i sør som går mellom Modus og Frk. Lyng og Søgne & Greipstad Sparebank vil fortsette frem mot jul.»

Artikkelen fortsetter under bildet.
Utbygger Murisør har opparbeidet en ny parkeringsplass (innringet) med innkjøring fra Tangvall ungdomsskole. (Foto: Murisør).

«Det skal bankes ned noen flere meter med stålbjelker, denne prosessen tar dessverre lang tid, da vi prøver å få til en så skånsom metode som mulig for å sikre nabobygg. Byggegjerdene vil komme enda lengre sør, utgravingen og støpingen vil også fortsette i rampen, så i løpet av de neste ukene vil det være mulig å se konturene av nedkjøringsrampen.» 

- Vi prøver hver dag å gjøre vårt beste for at samarbeidet med beboere, publikum og næringsdrivende skal fungere mest mulig optimalt i byggeprosessen, men det vil i tiden fremover komme mange betongbiler, lastebiler og andre anleggsmaskiner til byggeplassen på Tangvall. Vi ber om forståelse for at noen ulemper vil komme, men at et trygt og godt samarbeid mellom oss vil gjøre ting mye lettere (...)», skriver prosjektlederen.
Sist oppdatert 02.11.2020 klokken 09:28 av Nicolai Prebensen

Mange biler på parkeringsplassen mellom Frk. Lyng og Elon torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Murisør har opprettet en ny gratis parkeringsplass på taket til den nye parkeringskjelleren på Tangvall. Her var det nesten ikke biler torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no