- Alt er jo hentet ut fra litt spøk, da, sier hovedpersonen selv. Men den dagen mine to kolleger hentet opp ideen om å lage en brødtype ut av dette, syntes jeg jo dette bare var litt gøy, sier Lillian Halvorsen. (Foto: Arild Hansen)

Tante Lillian: Flekkerøy-baker fikk eget brød oppkalt etter seg

  Arild Hansen
  20. okt. 2020
  19:39
Fra før av lagde baker og konditor Lillian Halvorsen fra Flekkerøy og hennes kolleger ved bakeriet Coop Mega Vågsbygd, en del brød som har blitt titulert med forskjellige kjente merkenavn. Som for eksempel IK Våg-brød, KRS-brød (håndball) og Vågsbygd-brød. For ei tid tilbake kunne de også glede seg over å legge en helt ny brødvariant frem i hyllene for kundene. «Tante Lillian`s» er blitt en aldri så liten slager, og ifølge den blide jenta fra Skålevig ute på Flekkerøy, passer brødet veldig godt til skalldyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Nevø og niese
Lillian har jobbet ved bakeriet i den store butikken på Trekanten siden 2008. Sist vinter, og litt utover på vårparten, fikk niesen Martine Guttormsen og nevøen Daniel med samme etternavn, både ferie- og helgejobber. Og etter hvert som timer, dager og uker gikk, ble det jo mye «prat og kjas», og det ble jo etter hvert ropt på hun tanta deres. Nettopp det koste baker-kollegene Jarle Matre Henriksen og Vegard Vindbo seg med, og vips, en vakker dag lå oppskriften på bakerfjøla;

- Her er alt klappet og klart for «Tante Lillian`s». Deigen ble gjort ferdig, det bar inn i ovnen, ut for pakking, og siden er det veldig mange i den store bydelen som har fått smaken på det.

- Dette er godt, og jeg ser jo at det er noen Flekkerøy-folk innom her for å handle. Det passer veldig godt til skalldyr, sier Lise Andersen, som også er ei ekte øy-jente. Hun har jobbet der i mange, mange år.

Skøyer litt
- Alt er jo hentet ut fra litt spøk, da, sier hovedpersonen selv. Men, den dagen mine to kolleger hentet opp ideen om å lage en brødtype ut av dette, syntes jeg jo dette bare var litt gøy, sier Lillian når N247 treffer henne like ved en av varmeovnene i den store butikken.

Når «Tante Lillian`s» er klare for hyllene i butikken, blir de selvfølgelig lagt inn i egne poser som er pyntet fint opp med navnet på brødet, et lite kapittel om ingrediensene samt et dikt, som selvfølgelig stammer litt hjemme fra øya, og sjøen omkring. Slik lyder det;

«Sola skinner, mågane skriger
på Coop Mega i Vågsbygda
bager vi alle brøan`sjel, og
det æ vi mekti`stolt a`!!
Så når du sidder der mæ tean
i tanga og eder ræger, hva passer vel
bedre enn ei blingse mæ tante Lillians te`?
Et brød med  rista solsikkekjerner og
Valmuefrø for den goe`smagens skyld.
Bakt av ordentlige bagere
Med kjærlighet til faget!

Artikkelen fortsetter under bildet.
(Foto: Arild Hansen).

Koselig
- Syntes jo dette passet veldig greit inn. Det blir jo litt prat oss bakere i mellom, og da Lillians niese og nevø hadde jobber her ei stund, syntes jeg og Jarle Matre Henriksen at det hadde passet seg og laget en brødsort ut fra det vi opplevde i bakeriet, sier Vegard Vindbo til N247, og smiler.

Også butikksjef Magne Severinsen skryter;
- Dette er jo veldig gøy. Da ideen dukket opp, var det bare noen tastetrykk til kontoret ut til OBS i Sørlandsparken, og så kunne de bare sette i gang, sier Søgne-gutten med et bredt smil.
Sist oppdatert 21.10.2020 klokken 08:43 av Nicolai Prebensen

Lillian (t.v.) sammen med baker-kollega Vegard Vindbo og butikksjef Magne Severinsen hos Coop Mega Vågsbygd. (Foto: Arild Hansen)

Flekkerøy-jentene Lillian Halvorsen (t.v.) og Lise Andersen pakker inn noen av "Tante Lillian`s" brød før de blir lagt i hyllene. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no