Ikke før til høsten 2021 trenger elever i vidaregående opplæring å dra til fastlegen for å dokumentere fraværet sitt, foreslår Kunnskapsdepartementet tirsdag. (Foto: Illustrasjonsfoto: Jon Aamodt, arkiv)

Regjeringen foreslår endringer i fraværsreglene ut skoleåret

  Redaksjonen
  20. okt. 2020
  11:48
Ikke før til høsten 2021 trenger elever i videregående opplæring å dra til fastlegen for å dokumentere fraværet sitt, foreslår Kunnskapsdepartementet. Målet er at elever med milde, nyoppståtte symptom på luftveisinfeksjon ikke skal føle seg presset til å gå på skolen.

- Det er viktig at elevene følger rådene som er gitt om når de ikke skal møte på skolen. Vi forlenger unntaket i fraværsreglene for å unngå at elever i karantene eller med milde symptom på luftveisinfeksjon likevel møter på skolen, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Selv om de vanlige kravene til dokumentasjon ikke skal gjelde, må elever yngre enn 18 år få bekreftelse fra foresatte. Elever over 18 år kan bruke egenmelding.

- Når vi nå foreslår at unntaksreglene skal gjelde ut hele inneværende skoleår, er det for å gi skolene og elevene mest mulig ro og et forutsigbart skoleår i en svært krevende tid for mange, sier Melby.

Forslaget gjelder både offentlige skoler og friskoler. Fristen for høringen er 27. oktober.

Pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.
Sist oppdatert 20.10.2020 klokken 17:22 av Nicolai Prebensen

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby. (Foto: Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no