Smittevernfokuset er satt i høysete når Søgne HK arrangerer håndballcup for spillerne sine. (Foto: Roar Tolfsen)

Søgne HK Mini doblet antall spillere, mot alle odds

  Nicolai Prebensen
  17. okt. 2020
  18:40
Idrettsforbundene er bekymret for frafallet av aktive utøvere på grunn av den pågående koronakrisen med redusert eller ingen kampspill og færre treninger. 

- Hos oss, i alle fall for oss som trener de yngste spillerne, har det vært motsatt. Over ett år tid har vi økt antall mini-spillere som går i første- til tredjeklasse har Søgne HKs yngste økt fra rundt 25 spillere til 50 spillere, sier Morten Eikeland som er sportslig leder i klubben, og en av i alt ni trenere for de yngste medlemmene.

Økningen fortsatte også etter at de kom i gang igjen etter den delvise nedstengningen 12. mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han forteller at da hallene ble stengt, bestemte trenerne at de skulle lage en video hvor noen av spillerne kastet ball til hverandre og sendte denne til medlemmene.

- Dette var rett og slett bare for at spillerne ikke skulle glemme hele håndballen, fortsetter Eikeland.

Hvorfor opplever dere dette når andre klubber mister spillere?

- Det er vanskelig å svare på, men jeg mener at dette er noe vi kan takke klubben for, spesielt styret og ikke minst et foreldreengasjement som er vanvittig bra. Foreldre er med og legger til rette for aktivitetene og lørdag spilte vi turnering mot Gimletroll som gikk kjempefint. Klubben har lagt alt til rette og det er lagt ned et enormt smittevernsarbeide som gjør at vi til og med kan ha publikum i Tinntjønnhallen. Etter det jeg hører er det mange haller i distriktet som kun tar inn sjåførene. Hos oss kan vi ha 70 publikummere som er inndelt i kohorter, fortsetter han.

Eikeland mener suksessen i en vanskelig tid også kan ha noe med medlemsavgiften å gjøre.

100 kroner
- Mini gruppenes medlemmer betaler kun 100 kroner i året i medlemsavgift og det klarer de aller fleste. Så unge spillere trenger ikke å betale for lisens, og da blir kostnaden per år rimelig. I tillegg tror jeg foreldre snakker mye sammen om miljøet i klubben, noe som nok vekker lysten til de unge som ikke vet hva de skal drive med på fritiden. Det setter vi stor pris på. Dette kan også ha noe å si for fordoblingen av spillere den siste tiden, sier han videre.

Han er usikker på om klubbens 2. divisjonslag får spille kamper denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Morten Eikeland «coacher» laget sitt under cupen lørdag. (Foto: Roar Tolfsen).

- 12. oktober åpnet forbundet for kontakttrening innen egen gruppe. Det hjalp litt på motivasjonen, men dette var kun fase én av i alt fire før det blir kampspill før serielaget. Nå har A-lagsspillere under 20 år fått spille kamper i et nykomponert lag, og når vi samarbeider med jenter 16 har vi klart å samle ett lag som spiller serie nå. De andre som er over 20 år må dessverre vente, avslutter sportslig leder Morten Eikeland i Søgne HK.
Sist oppdatert 18.10.2020 klokken 09:22 av Nicolai Prebensen

Morten Eikeland er trener og sportslig leder i Søgne HK. (Foto: Roar Tolfsen)

Håndballklubben har lagt ned et betydelig arbeide for å kunne arrangere cuper med inntil 70 tilskuere på tribunen. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no