Søgne-skjærgården torsdag. Video Karl Klungland, Søgne Dykkerklubb.

«Det hjelper oss mye hvis tapt redskap meldes i appen»

  Nicolai Prebensen
  08. okt. 2020
  19:20
Torsdag var noen av Søgne Dykkerklubbs medlemmer på jakt etter spøkelsesredskaper, i dag ved hjelp av Fiskeridirektoratets app for fritidsfiskere. I denne kan du registrere tapte redskaper i sjøen og dykkerne vil etter registrering gjøre søkene etter redskaper mye lettere å planlegge.


- Videoen viser at det hjelper å melde tapte redskaper i appen. Når vi vet ganske nøyaktig hvor redskapen er tapt eller sitter fast, er det mye enklere for oss å finne dem og hente dem opp slik at de ikke blir stående i årevis og fisker, sier Karl Klungland i dykkerklubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han legger til at hvis det legges inn navn og telefonnummer i kommentarfeltet i appen kan dykkerne kontakte eierne slik at redskapen kan tilbakeleveres.

- Det er svært viktig at den nye versjonen av appen lastes ned. Har du den gamle versjonen blir ikke opplysningene lagret. Derfor oppfordrer vi alle til å slette den gamle appen og installere på nytt for å være helt sikker på at det er den siste versjonen du har, fortsetter Klungland.

Dagens fangst bestod av 20 fiskeredskap, en gressklipper (!), en dregg, tauverk og annet søppel. Til nå har Søgne Dykkerklubbs medlemmer tatt opp 2.500 redskap fra skjærgården.

- Det er utrolig hva folk mister, sier Klungland om gressklipperen.
Sist oppdatert 08.10.2020 klokken 20:11 av Nicolai Prebensen

Jan Kristoffersen viser en gressklipper som var mistet i sjøen. Den ble selvsagt tatt med til land av Søgne Dykkerklubbs medlemmer torsdag. (Foto: Karl Klungland, Søgne Dykkerklubb)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no