Helge Norheim stilte gladelig opp på bildet sammen med en av veldig mange ting som var utstilt og klar for salg i NLM Gjenbruk-butikken på Lumber. (Foto: Arild Hansen)

Solgte for 121.500 kroner på fire timer i nyrenovert butikk

  Arild Hansen
  28. sept. 2020
  08:20
- Det yrte av folk, og det ble jo noen gøyale fire timer på den nyrenoverte NLM Gjenbruk-butikken vår på Lumber lørdag. De store parkeringsplassene ble fylt opp, og da vi stengte dørene klokken 15,00, hadde vi solgt for utrolige 121.500 kroner. Det er et salg på rundt 30.000 kroner i timen, så det er vi strålende fornøyd med, sier styreleder for butikken Helge Norheim til N247.

Stengt i en uke
I en uke i forvegen holdt butikken stengt. 30-40 frivillige personer har malt, bygd om reoler og plassert varer på nytt, noe sikkert mange faste kunder la godt merke til da de steg inn over svilla til de 1200 kvadratmeter store lokalene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Gjenbruksbutikker er ikke som loppemarkeder som de gjerne ble kalt for tidligere. Her er det masse flotte ting. Det går mye i pyntegjenstander, klær, kopper og kar. Folkene våre henter mye pent rundt forbi i mange hjem i distriktet, og vi ser på salget at det faller i smak. At folk også går inn i prøverommene for å passe klærne de har lyst på, minner jo litt om det folk gjør i de større kjede- og klesbutikken, smiler Norheim, og legger til;

- NLM Gjenbruk har jo hele 35 butikker i hele Norge, så vi er jo en stor kjede innen vår sjanger, sier Flekkerøy-gutten, som storkoste seg på Lumber lørdag.

Flyttet
Tidligere holdt de til oppe i Voiebyen, kloss ved der gode gamle «Suppa», dagligvarebutikken lå. I dag er det et enormt leilighetskompleks på tomta, og NLM Gjenbruk er mer enn fornøyd etter innflyttingen på Lumber for rundt fem år siden. Parkeringsmulighetene er større, det samme er lokalene. Selv om butikken i Voiebyen var innbydende nok, er det langt større oversikt i dagens lokaler, og ikke minst er det større plass for kundene og boltre seg på.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Masse forskjellige ting var stablet pent på plass i hyllene og i butikken lørdag. (Foto: Arild Hansen).

Lørdag kom det folk i nær sagt alle aldre. Mange kjøpte over en lav sko, og enkelte kom med store bager og vesker, mens andre igjen hadde med seg tilhenger for å frakte større ting med seg hjem.

- En fin-fin åpning på en nyrenovert butikk, og dette var en god reklame for den videre driften, og ikke minst for alle de flotte frivillige folkene som legger ned et verdifullt arbeid, sier Helge Norheim.
Sist oppdatert 28.09.2020 klokken 08:25 av Nicolai Prebensen

En oversikt over butikken etter at dørene åpnet lørdag. (Foto: Arild Hansen)

Det var stor kø før dørene åpnet på NLM Gjenbruk-butikken lørdag klokken 11.00. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no