Fløy-kaptein Christoffer Myhre var nær scoring i første omgang. (Foto: Arild Hansen)

Fløy-tap på øya: - Nå blir alt opp til oss selv borte mot Nardo

  Arild Hansen
  26. sept. 2020
  19:49
Allerede i 08.00-tiden lørdag morgen kom Dagfinn Grastveit kjørende gjennom Knudsmyr på vei inn til Arkicon Arena i Lindebøskauen. Kampflaggene skulle heises til topps på de mange stengene som preger toppen av den største sittetribunen. Andre gjøremål skulle også gjøres før han skulle ta i mot spillerbussen til Egersund noen timer senere. Laget fra fødebyen hans har skuffet litt så langt i år, men med seier mot Fløy, ville de skvette forbi de blå fra øya på tabellen. Med 1-0 i bagasjen på hjemturen gjorde de nettopp det.

Altmuligmann
Dagfinn er født og oppvokst i Egersund, og var med hos de gule og sorte fra barnsbena, og spilte ball der frem til 14-årsalderen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg spilte for det meste på andrelagene, så sånn var det den gang, smiler Dagfinn, som i mange, mange år har gjort en formidabel jobb i klubben fra øya. 

Han har vært borte i det aller meste innen driften, og det blir jo litt spesielt når moderklubben kommer på besøk.

- Litt gøy er det jo også, men det er jo Fløy hjerte banker for, sier Dagfinn.

I startfasen var det Fløy som kjørte og spilte vel best, og et stangskudd fra Andrè Richstad burde fått en annen skjebne. Også gjestene hadde noe og by på, men Fløy-keeper Ante Knezovic stoppet de spede forsøkene som kom.

Ampert
Etter hvilen ble det mer fart. Egersund tok over initiativet, og spilte seg frem til enkelte, både halve- og helsjanser, og da snaue halvtimen var spilt skjedde det som bare assistentdommeren så. Alexander Dang headet inn, og en litt uvanlig dårlig plassert Fløy-keeper feilberegnet vel noe i denne situasjonen. Ballen traff skulderen hans, stusset litt bakover, men om hele ballen var inne, var det vel kun nevnte linjemann som fikk med seg.

- Han stod best plassert av de som var inne på stadion. Han stod nemlig på dødlinjen, og når han løfter flagget umiddelbart for scoring, stoler jeg på ham, sa kampobservatør Roy Helge Olsen til N247 etter kampslutt.

Denne pillen var ekstra bitter å svelge for enkelte. Midtstopper Matej Dekovic fikk direkte rødt kort for munnbruk, trener Nikola Trajkovic fikk gult for det samme, og kampen ebbet ut med tap.

- Matej fikk et klart rødt kort for munnbruk, sa dommeren etter kampen.     

Hente poeng
Nå blir det opp til Fløy selv og reise til Nardo og Trondheim neste helg for å hente de nødvendige poengene som skaffer dem en plass blant de syv beste klubbene som skal være med og kjempe om opprykk til OBOS-ligaen. Men da må de reise til Trøndelag uten Dardan Dreshaj (gule kort) og Matej Dekovic (dagens røde).

- Nå blir det opp til oss sjøl. Dette kan til slutt avgjøres på målforskjell. Levanger har en hengekamp til onsdag og en ny neste helg, og vinner de begge de to, og vi skulle være uheldige mot Nardo, blir det plutselig litt skummelt. Men det handler også om et par andre lag, så det blir et regnestykket når alle kampene er ferdigspilt søndag, sier Dagfinn Grastveit, som sier følgende om den omdiskuterte scoringen;

- Nå linjemannen står ved dødlinjen, så ser han vel det han ser.


Kampfakta: Fløy-Egersund 0-1 (0-0), Arkicon Arena, 140 tilskuere, Dommer: Herman L. Aass, Fossum IL, Scoringer 72. minutter 0-1 Alexander Dang.
Sist oppdatert 26.09.2020 klokken 22:00 av Nicolai Prebensen

Dagfinn Grastveit fikk besøk av moderklubben på Flekkerøy lørdag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen)

Matej Dekovic fikk rødt kort, og måtte i garderoben. Han må stå over mot Nardo neste helg. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no