Bystyrerepresentant Jack Andersen har fredag meldt seg ut av Høyre. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Til SP? Melder seg ut av Høyre: - Burde vært mye bedre oppfølging etter tvangssammenslåingen

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  26. sept. 2020
  10:15
- Jack Andersen har i dag meldt seg ut av Høyre, sier Renate Hægeland, gruppeleder i Kristiansand Høyre til N247 fredag. 

Ifølge Hægeland begrunner Andersen utmeldingen med hardt press fra Søgne-folk som ønsker å omgjøre kommunesammenslåingen og er skuffet over forløpet etter at de tre tidligere kommunene Søgne, Songdalen og Kristiansand ble en felles kommune fra 1. januar 2020. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Går til annet parti
- Med denne begrunnelsen har han valgt å gå ut av Høyre, og vi har fått forståelsen av at han er på vei til et annet parti uten at at dette er bekreftet. 

Hægeland sier videre at hun synes det er trist at partiet ikke klarer å holde på alle representantene gjennom hele fireårsperioden og kan ikke huske sist gang dette skjedde i Kristiansand Høyre. 

Usikkert hva dette vil bety
- Vi er mest overrasket over at han er så hardt presset fra Søgne-folk at han ikke klarer å stå i dette sammen med oss i Høyre, men vi ønsker han uansett lykke til videre, sier Hægeland. 

- Vi i Høyre er enig med Jack, og vi er skuffet over hvordan den nye politiske ledelsen har håndtert sammenslåingen. Det kommer sterkt til uttrykk gjennom media. Det er altfor lite involvering i viktige saker for innbyggerne, både når det gjelder å trekke inn politikere og innbyggere i de beslutningene som tas. Dette ble håndtert på en helt annen måte av fellesnemnda og den politiske ledelsen som var svært opptatt av å forankre beslutningene. 

Hun legger til at med dagens sammensetning i bystyret med varierende flertall som stadig flytter på seg, er det vanskelig å si hvordan utmeldelsen vil påvirke resultatene i bystyrets arbeid videre i perioden. 

Kom fra FrP
Sammen med blant andre Roy Fardal meldte Jack Andersen seg inn i daværende Søgne Høyre i januar 2014 etter at de tidligere hadde representert FrP i kommunestyret. 

- Før Stortinget vedtok å tvangssammenslå Søgne, Songdalen og Kristiansand og etter at Søgnes innbyggere i folkeavstemningen ga det klare rådet om at de ikke ville inn i en storkommune, gikk jeg inn for å avslutte forhandlingene og fikk flertall i kommunestyret for det synet. Når Stortinget vedtar en sammenslåing med tvang er det vanskelig å få gjort noe med det, men jeg mener at da burde det vært en mye større oppfølging derfra enn vi har sett her lokalt. Det samme gjelder Høyre i Kristiansand i den nye kommunen. 

- Ikke verre
- Det skulle i alle fall ikke bli verre etter en sammenslåing ble det sagt og når vi hører den misnøyen blant innbyggerne i bygdene våre, som jeg skjønner godt, er det vanskelig å fronte Høyre som parti, sier Jack Andersen til N247 fredag ettermiddag.

Han sier videre at han synes mye av politikken til Høyre er knallgod, men i denne saken har Høyre gjort en dårlig jobb.

- Jeg er skuffet over at partiet ikke så konsekvensene av sammenslåingen og tror nok at en reversering er vanskelig. Nå er jeg en gang en lokalpolitiker og det vil jeg fortsette med. En offentliggjøring av hvilket parti jeg går over til vil komme fra gruppelederen i det partiet jeg har valgt, avslutter Andersen.

Nettstedet fvn.no skriver fredag kveld at gruppeleder i SP, Reidar Heivoll sier at Andersen kommer til å gå over til Senterpartiet.

Sent fredag kveld sier Andersen til N247 at ingenting er hogd i stein enda. 

- Plattformen til Senterpartiet er den som står meg nærmest nå. Jeg har ikke snakket med noen i Senterpartiet i dag, så vi får komme tilbake til dette over helgen, sier han.
Sist oppdatert 26.09.2020 klokken 20:06 av Nicolai Prebensen

- Vi er mest overrasket over at han er så hardt presset fra Søgne-folk at han ikke klarer å stå i dette sammen med oss i Høyre, sier partiets gruppeleder Renate Hægeland til N247. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no