Elias (15) fra Songdalen Norgesmester

Innsendt
Av Janne Gjervoldstad Auclair
Det var meldt nydelig crossvær da NM gikk av stabelen ved Gardermoen sist helg. Mange påmeldte, og klare for race. Blodtørste krigere på jakt etter NM-titler, når først racene er i gang tross vanskelige koronarestriksjoner. Utøvere som har holdt motivasjonen oppe og trent hardt selv i «lockdowntider» for å oppnå sine mål. Det har noen ganger vært vanskelig å holde motivasjon og form når omtrent hele Norges befolkning holdt seg hjemme. Det skulle leveres opptil 10 timers egentrening hver uke til Olympiatoppen for å skulle holde formen, og ingen baner var åpne. Det har vært utfordrerne, men gulrota har ligget der- da vi håpte at det kunne åpnes opp for NM på høsten. Så det har bare vært å gruse på, og bygge seg opp for kamp i løypa.
Lørdagen startet veldig bra i 85cc klassen, Elias satte beste tid i tidskvalifiseringen. Første heat kom Elias ut som nummer syv og kjørte seg inn til en suveren førsteplass med 27 sekunders ledelse.
2. heat kom han ut som nummer tre, hentet 1. plassen i 3. runde og holdt helt til mål. Endelig kan Elias Auclair 15 år fra Nodeland, kalle seg Norgesmester i 85cc klassen 2020. Dette har han lagt ned mange treningstimer for, så gullet smakte veldig godt.
Elias er debutant i 125cc i år og viste seg godt frem i klassen.
Ut av 46 førere i klassen fra 15-18 år imponerte han og satte beste tid av alle på tidskvalifiseringen og vant sin gruppe og gikk rett til finaleheat. Utøverne blir delt opp i to grupper med 23 førere i hver gruppe, hvor de 13 beste fra hver gruppe gikk direkte til finale. De andre utøverne får ny mulighet ved å være med i siste sjanse heat hvor to av de beste fra hver gruppe får bli med til finalen. Det kjempes hardt, utøvere reiser langt for å kjempe om å bli med til finale. Noen må pakke igjen å dra etter første kvalifisering. Det er skikkelig surt når du har trent deg opp lenge og kanskje du bare ikke har formen den dagen, eller tekniske problemer med sykkelen.
I første heatet kom han ut tredje sist, ble heltent og begynte å plukke plasser. Bare i en sving var han smart å dro forbi 10 stk. Han kjempet seg helt frem til  en utrolig fin 2. plass.
I det andre finaleheatet tok han holeshot (starten) og ledet omtrent en runde før han traff en skikkelig dump og ble kastet av sykkelen. Han ble liggende uten pust mens alle de andre raste forbi han. Han kom seg til hektene etter en vurdering fra ambulansepersonell og bestemte seg for å kaste seg på sykkelen igjen. Han lå da tre runder bak de andre. Men han fullførte til mål, tok inn en runde og tok det som en treningsøkt.
Han leverte over all forventning hele helgen.
Elias i aksjon sist helg. (Foto: Gro Rabben, Rabbenmotophoto)
Elias på toppen av pallen i 85 cc på Gardermoen sist helg. (Foto: Auclair Racing)