Fløy-poeng mot serieleder Vard i Haugesund

Uavgjort 1-1 mot serieleder Vard, og Fløys gutter kunne sette seg godt til rette i spillerbussen og ta fatt på hjemreisen fra Haugesund med ett uhyre viktig poeng i kofferten. Nå gjenstår to kamper før serien skal deles i to, hvor de syv beste skal kjempe om et opprykk til OBOS-ligaen, mens de syv lagene på den nederste halvdelen, etter all sannsynlighet skal kjempe om å ikke rykke ned.
To kamper igjen
Til helgen kommer Egersund på besøk til øya. Laget fra Jæren spiller først søndag, og uansett om de tar tre poeng, passerer de ikke gutta fra øya som med ett poeng lørdag, beholder tredjeplassen med sine 20 poeng. Og med litt heller dårlig plasserte Nardo borte i siste kamp, skal veldig mye skje for at ikke de blå og hvite skal plassere seg blant de syv beste lagene.
- Det vi gjorde mot Vard, står det all respekt av, og det er en stolt gjeng som reiser hjem til øya i kveld, sier Vidar Røsstad i sportslig utvalg.
Første omgang i Haugesund forbigår vi all stillhet. En grei nok sjanse til hvert av lagene var vel alt som ble notert på blokka.
Livnet til
Etter hvilen livnet kampen litt mer til. Det var ikke spilt mer enn fem minutter når hjemmelaget blir tildelt et straffespark av den heller tvilsomme sorten.
- Den var veldig, veldig billig, sier Røsstad.
Kaptein Roy Miljeteig satte ballen i motsatt side av hvor der Fløy-keeper Ante Knezovic kastet seg. Irriterte gjester gikk imidlertid frem til avspark med høye skuldre, løftet laget fremover, og overtok det som måtte være av banespill. Tretten minutter senere fikk de lønn for innsatsen. Et innlegg fra høyresiden hælsparket Kaj-Stian Pedersen Apeland i mål på en elegant måte, og det stod 1-1, og kampen vippet.
- Det var fra nå av og kampen ut at guttene viser ansikt med en fantastisk innsats. I stedet for å legge seg bakpå, gikk de i angrep og ville faktisk ha med seg alle tre poengene hjem. Noen av spillerne er nok litt irritert nå etter kampen for at de ikke klarte det, men det går nok over. Så får vi glede oss til kampen mot Egersund til helgen, sier Røsstad på telefonen til N247 fra Haugesund.
Kampfakta: Vard - Fløy 1-1 (0-0), Haugesund stadion. Tilskuere: 200. Dommer: Andrè Holtan Arnholdt, Østsiden Scoringer: 50 minutter 1-0 Roy Miljeteig (straffe), 63. minutter 1-1, Kaj-Stian Pedersen Apeland
Vard Haugesund og Fløy på Haugesund stadion lørdag ettermiddag. (Foto: Vidar Røsstad)