Prosjektleder for Prosjektgruppen AS, Erlend Kleivset sier anleggsarbeidene til nye Søgne stadion er i rute. (Foto: Nicolai Prebensen)

Nå legges 7.500 kvadratmeter gress

  Nicolai Prebensen
  16. sept. 2020
  13:36
Det nye idrettsanlegget på Tangvall tar nå form, med eller uten flombelysning. Onsdag startet arbeidet med å legge det nye naturgresset på anlegget, et arbeid som det Rogalands-baserte selskapet Grasrota AS beregner å ferdigstille torsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Arbeidene har gått etter planen så langt. Akkurat nå er 35 centimeter med vekstjord lagt, og gresset rulles ut. Arbeidet med løpebanene er i gang, og her skal det legges to lag med drensasfalt, som gjør at vannet renner gjennom ved regnvær. Når det arbeidet er ferdig legges dekket som blir de endelige løpebanene, sier prosjektleder Erlend Kleivset til N247.

Han sier videre at resten av anlegget er i rute.

- Vi skal etter planen være ferdige med anlegget i slutten av oktober, noe vi ligger an til å klare, sier han.

Anlegget skal ha seks 400 meter løpebaner, to arealer for 100 meter sprint og 110 meter hekk på nordre og søndre langside. Areal for kulestøt i østre sektor, kombinert diskos- og sleggebur med høyde på over syv meter i østre sektor, to tilløp for spydkast i vestre og østre sektor. I tillegg bygges to arealer for høydehopp i vestre og østre sektor samt en vanngrav til hinderløp i vestre sektor.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Anleggsarbeidere fra Grasrota AS var onsdag i full gang med å legge gresset til nye Søgne stadion. (Foto: Nicolai Prebensen).

Naturgressbane
Det planlegges også to stavhoppkasser med samme tilløp i vestre sektor, to groper for lengdehopp og tresteg med sandfangerrister og samme tilløp på søndre langside, plassert på innsiden av løpebanen. I tillegg kommer en grop for lengdehopp med sandfangerrister til trening i vestre sektor. Innenfor dette bygges en naturgressbane med spilleflate maksimum 64 x 104 meter og tilfredsstillende sikkerhetssoner av naturgress og kunststoffdekke.

Drensasfalt legges som grunnlag for løpebanene samtidig med at gresset på nye Søgne stadion rulles ut onsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no