Bildet er fra semifinalen i Sør Cup 2016 mellom Søgne FK og Randesund. Søgne-juniorene vant kampen og stakk også avgårde med seieren i klassen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Sør Cup: Fikk 2.7 millioner kroner i kompensasjon

  Arild Hansen
  16. sept. 2020
  10:50
- Vi kan være glad vi bor i Norge, og samtidig kan vi være glade for at vi har ei regjering som har snudd seg litt sånn på hælen, og tenkt på mange av de som har måtte avlyse planlagte arrangementer etter at Covid-19 traff landet vårt i mars. Nå har vi fått 2.7 millioner kroner i kompensasjon for at vi måtte avlyse årets Sør Cup, og det må vi si oss fornøyd med, sier daglig leder, Geir Åge Olsen til N247 onsdag morgen, et par døgn etter at de fikk den glade beskjeden.

I det lengste
Da koronaviruset traff Norge med full kraft tidlig i mars måned, måtte mye endevendes, og flere planlagte arrangementer måtte etter hvert avlyses. Mange håpet i det lengste at dette var noe forbigående, men etter som dager og uker gikk, måtte regjeringen sette opp datoer for de respektive ting. Utover i april skulle idretts-Norge spesielt få merke det på både kroppen og de respektive klubbkasser over det ganske land. Seriefotballen ble rammet, og er det ennå, og mange lider under det. Hjemme i Vågsbygd satt daglig leder av Sør Cup, Geir Åge Olsen og håpet i det lengste. Det samme gjorde styreleder Espen Schou Nilsen og Fløys Jan Egil Norheim ute på Flekkerøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi visste vel helt innerst inne at det ikke kunne bli noe Sør Cup i år i slutten av juni. Vi så jo at diverse arrangementer rundt om i hele landet måtte avlyses, men vi håpet jo i det lengste da, sier Geir Åge til N247.

27. april
25. april kom regjeringen med følgende klare melding; Alle arrangementer med over 200 deltakere, må avlyses.

- Da trommet vi sammen til et styremøte, og to dager etter, 27. april, bestemte vi oss for å avlyse årets Sør Cup. Det var tungt, men det var jo ingen vei tilbake. Økonomisk kunne vi klare oss ett år uten cupen, for så å starte opp igjen i 2021. Det var ikke der det lå. Det var tristheten, dette å måtte gi beskjed til alle de påmeldte klubbene, selv om de nok visste like godt som oss hva som kom til å skje, sier Olsen, som sammen med styret satte seg ned og søkte krisepakken til frivilligheten.

- Vi søkte om 3,7 millioner kroner, som var overskuddet i fjor. Så fikk vi litt i underkant av sytti prosent, så 2.7 millioner kroner er vi fornøyd med, sier Olsen, så nå ser frem til neste års arrangement.

- Vi hadde klart å arrangere cupen neste år uansett, men pengene vi har fått kommer godt med. Og husk, vi har jo også hatt utgifter i og med avlysningen, sier Olsen.

Mellom 500-600.000 kroner
I Fløy er de også fornøyde med beløpet de har fått i kompensasjon. Normalt ville et overskudd ligget på godt over millionen, men i og med avlysningen, er Jan Egil Norheim i Fløy glad for det de har fått.

- Når det først skulle bli slik som det ble, er vi selvfølgelig fornøyde. Mellom 500-600.000 kroner kommer godt med hos oss i 
dag, selv om vi snakker om halvparten av beløpet som vi kunne ha sittet igjen med, og vel så det, sier Norheim.

- Jeg tror alle parter kan si seg fornøyd. Både Fløy, og de to andre arrangørklubbene Donn og Vindbjart får penger tilbake, så alt i alt må alle si seg fornøyd, sier Espen Schou Nilsen (bildet), styreleder i Sør Cup.

Daglig leder i Sør Cup, Geir Åge Olsen er veldig glad for kompensasjonen cupen fikk etter at de måtte avlyse det store arrangementet på Flekkerøy, på Lund og i sentrum, samt i Vennesla. (Foto: Arild Hansen, arkiv)

Jan Egil Norheim styrer med økonomien i Fløy, og er fornøyd med beløpet både cupen og Fløy har fått. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no