- Innad i etaten er vi glade for å få slike tilbakemeldinger. Det er flott at Vågsbygd Vel bryr seg om alle beboerne, og at de bryr seg veldig om tryggheten. For det er jo nettopp det det skal handle om i enhver bydel, samme hvor du bor, sier Kjetil Nygård (innfelt) til N247 tirsdag. (Foto: Arild Hansen/Politiets nettpatrulje)

Politiet: - Et ønske for oss er å bli sett i bydelene uten blålys og sirener

  Arild Hansen
  15. sept. 2020
  18:46
- Ønsket vårt er jo at vi får tid til og rom for å bevege oss på hjulene i bydelene i distriktet, uten verken blålys eller sirener. Folk bør jo også kunne få se oss her uten at vi er på utrykning, sier Kjetil Nygård, fungerende driftsenhetsleder i Midtre Agder Driftsenhet, og som i det daglige er lensmann i Lillesand og Birkenes kommune.

I mange år
Mandag fortalte lederne av Vågsbygd og Flekkerøy Vel, henholdsvis Hans Petter Mjølund og Frode Andersen, om at de savnet den lokale politistasjonen i Vågsbygd, og ikke minst folkene som jobbet der. Det å ha litt nærere kontakt med det lokale politi, er langt lettere for beboere som har måtte opplevd noe negativt i hverdager og helger. Og da snakket de om innbrudd i hus, biler og båter, tyverier av alt fra sykler til innbo og mye, mye mer.

N247 kontaktet tirsdag den tidligere politistasjonen, som opprinnelig la ned 1. mars 2018, men som det fortsatt er liv i. Vi fikk svar og følgende tilbakemelding;

- Stasjonen ble lagt ned 1. mars 2018. Men to av de tidligere betjentene som tjenestegjorde ved kontoret, arbeider fremdeles her. Vi jobber med forebyggende avdeling for ungdom under 18 år. I disse koronatider er det også flere folk fra sentrum som er plassert her med liknende arbeid. Men, før koronaen slo til åpnet vi dørene, og hjalp folk med det de eventuelt hadde behov for. Vi tok ikke i mot anmeldelser, men sendte dem videre innover. Samt at vi ordnet med andre litt enklere ting, sier Svein Erik Olsen, som har jobbet i politiet i 45 år, de siste 27 av dem i Vågsbygd. Bydelen har imidlertid hatt kontor for politiet helt tilbake til 1978, den gang i Vågsbygd Senter.

Politibiler
Det Mjølund først og fremst savner i den enormt store bydelen «vegg i vegg» og vest av Kristiansand sentrum, er helt klart et synlig politi. En patrulje som legger inn enkelte turer utenom tida de er i oppdrag.

- Det ville ha hjulpet betraktelig. Bare det å se en politibil kjørende rundt her i de mange små bydelen, samt ute på Flekkerøy, ville selvsagt blitt lagt merke til. Det sier seg jo selv, sier Mjølund, som ser frem til tilbakemeldingen på brevet han sendte til politimester Kirsten Lindeberg for ei snau uke siden.

- Jeg syntes jo det er veldig merkelig at jeg ikke har hørt noe ennå. Jeg sendte jo brevet på vegne av velet, og ba inderlig om et svar. At noe av svaret nå må leses i denne nettavisen, er vel litt underlig, men samtidig er det jo godt at det blir reagert innad i politietaten, og at noe nå kanskje er på gang. Jeg ser med glede frem til eposten jeg får, sier Mjølund.

Ikke politimesteren
Noe tilbakemelding i regi av politimesteren, kan de to vel-lederne se langt etter. Den biten er det Kjetil Nygård som tar seg av.

- Innad i etaten er vi glade for å få slike tilbakemeldinger. Det er flott at Vågsbygd Vel bryr seg om alle beboerne, og at de bryr seg veldig om tryggheten. For det er jo nettopp det det skal handle om i enhver bydel, samme hvor du bor. Hos oss snakker vi om ressurser. I høst er en del vinningssaker bebudet for retten. Så noe er på gang her. Vår målsetning er at vi kan reagere like mye på et forhold i Vågsbygd, som vi kan gjøre i for eksempel et hus vis avis politihuset i sentrum. 

- I helgene er det jo et veldig trykk, og politifolket som er ute og patruljerer har hendene fulle. Det er jo også hendelser i midtuken som krever sitt. Det de to vel-lederne ønsker, tar vi på alvor, og vi prater om dette innad i politihuset. Det er jo knapt noe som hadde vært hyggeligere enn å vise oss i bydelene rundt om, uten blålysene på, sier Kjetil Nygård, som lover at Hans Petter Mjølund i Vågsbygd Vel får et svar på brevet han sendte i god tid før denne uken ebber ut.
Sist oppdatert 15.09.2020 klokken 19:23 av Nicolai Prebensen

Leder av Vågsbygd Vel, Hans Petter Mjølund (t.h.) her sammen med Frode Andersen fra Flekkerøy Vel. Nå ønsker de to mer kontakt i tiden fremover. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no