Leder av Vågsbygd Vel, Hans Petter Mjølund (t.h.) treffer her Frode Andersen fra Flekkerøy Vel mandag nede ved det gamle fergeleiet på Møvig. Nå ønsker de to mer kontakt i tiden fremover. (Foto: Arild Hansen)

Samarbeid mellom Vågsbygd og Flekkerøy Vel: - Ønsker mer politi ut i bydelene

  Arild Hansen
  14. sept. 2020
  19:33
- Etter at politistasjonen ble lagt ned ved Trekanten i Vågsbygd for en tid tilbake, har det blitt mer innbrudd og hærverk. Det er mange beboere som ikke lenger ønsker å ringe og melde fra til politiet. Det var lettere før. Beboerne vest for byen følte de «kjente» litt til betjentene som jobbet ved stasjonen, og de fikk hjelpen de trengte, følte de. 

- Den følelsen et borte, og det er både trist og synd. Utryggheten sprer seg rundt i befolkningen, mange er redde, og bare i det siste halve året har det skjedd mye trist, sier leder av Vågsbygd Vel, Hans Petter Mjølund, som nå ønsker å gå i samarbeid med leder av Flekkerøy Vel, Frode Andersen, og resten av styret på den andre siden av tunnelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Veldig mye
For mye skjer i den store bydelen utenfor Kristiansand. Innbrudd og stjeling fra hus, i biler og båter, samt masse hærverk er gjengangerne.

- Husk at det bor rundt 36.000 innbyggere her, inkludert Flekkerøy (ca. 3.600). Noen syntes det høres mye ut, men når regner vi alle som bor fra E39 og utover her hvor vi står ved det gamle fergeleiet på Møvig, og ut mot Kroodden, samt hele øya, sier Mjølund, og fortsetter;

- Vi er jo en stor by i norsk sammenheng. Noen mener vi bor i den 15. største byen i landet, smiler Mjølund.

- Så har vi ikke et bydelskontor for lovens lange arm en gang, spør han seg selv, og Frode Andersen fra Flekkerøy Vel er også klinkende klar.

- Det skjer jo ting på øya også. Mye positivt selvfølgelig, men det dukker jo også opp saker som vi helst skulle vært foruten, sier Frode, som har sittet som leder i fire år. 

Han forteller videre at det er, i likhet med Vågsbygd, mange mindre vel som kun står på papiret og som det knapt er bevegelse i.

Flekkerøy Vel har flere ivrige dugnadsarbeidere blant de rundt 350 medlemmene sine, og de har gjort et fantastisk arbeid for å legge diverse ting til rette for øyfolket.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det er begått en del innbrudd i sommer i båter som ligger i Auglandsbukta. (Foto: Arild Hansen).

Sendt brev
Onsdag sendte Vågsbygd Vels leder et brev direkte til politimester Kirsten Lindeberg. Her gir han og resten av styret sin klare meninger om hva de ønsker seg inn i fremtiden. For slik «ståa» er i dag, er ikke holdbar.

- Så langt der i fra. Det handler om trygghet, kort og greit. Folk skal ikke være redde for å ferdes i bydelene våre, de skal ikke være redd for å legge seg til å sove når mørket har senket seg. Slik vil vi ikke ha det, sier Mjølund, som venter i spenning på hvilke tilbakemeldinger han får fra politietaten.

Dette er noen av punktene:
  • Vi ønsker et mer synlig politi i Vågsbygd bydel (sentrale Vågsbygd, Andøya, Møvig, Bråvann og Flekkerøy).
  • Vi ønsker at meldere skal bli hørt, og tatt på alvor.
  • Vi ønsker mer patruljering av politi i både tjenestebil og sivil bil i alle områder. Slik patruljering må også omfatte båthavnene, spesielt i sommerhalvåret.
  • Vi ønsker at patruljer også gjennom sommeren inspiserer Storenes friareal.
  • Det må tas initiativ til gjenopprettelse av bydelspolitistasjon i Vågsbygd.
En bydelsstasjon vil gi:
  • Økt trygghet
  • Lettere kontakt med stasjonens personell
  • Personellet vil kjenne bydelene bedre
  • Beboerne vil kunne «kjenne» de som jobber der, helst kontaktpersoner hele døgnet.
- Nå håper jeg at ledelsen i politiet tar dette på ramme alvor. Vi er som sagt for en liten by å regne, og mye har gått galt siden stasjonen på Trekanten ble stengt, sier Mjølund, som får støtte av Frode Andersen fra Flekkerøy Vel.
Sist oppdatert 14.09.2020 klokken 19:34 av Nicolai Prebensen

Vågsbygd Vel ønsker at politiet skal holde mer utkikk ute på Storenes. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no