Arbeidene med nye Søgne stadion er allerede kommet langt, og i løpet av kommende uke skal gresset legges om alt går etter planen. Hele prosjektet skal være ferdigstilt i løpet av oktober. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Flombelysning på nye Søgne stadion: - Vi kom i mål

  Nicolai Prebensen
  14. sept. 2020
  08:25
Oppdatert: 
Sent søndag kveld var delprosjektet «fundamenter og kabelgrøfter» til flombelysning på nye Søgne stadion i mål. Summen på 400.000 kroner, og vel så det, var på plass etter at en rekke næringsdrivende og private i Søgne hadde bidratt i kronerullingen initiert av Gunnar Engebu i Søgne FK. 

- Det blir en glede å ringe prosjektledelsen og fortelle dem at arbeidene kan iverksettes. Jeg er evig takknemlig for all den velvilje jeg har møtt her i bygda. Nå som første hinder er tilbakelagt tror jeg resten av veien med å få mastene og lysene på plass blir en enklere affære å få til.

- Det er mange unge og eldre idrettsglade ungdommer som gleder seg nå. Det er takket være engasjementet mange har vist de siste dagene. Dette kan bety at anlegget med tiden kan brukes mer utover kveldene vår og høst, og for oss i Søgne FK betyr dette mye for alle de lagene vi har i klubben. Det vil bli bli adskillig enklere å legge opp kabalen for treninger og kampoppsett når alt en gang er på plass, sier Engebu til N247 sent søndag.

Tidligere søndag
- Klokken 12.00 søndag var det igjen kommet inn flere penger til fundamentene og kabelgrøftene til flomlys på nye Søgne stadion. Vi har fått inn 382.000 kroner fra næringsliv og privatpersoner og vi er svært nærme de 400.000 kronene vi må garantere for at arbeidet blir gjennomført, sier Gunnar Engebu i Søgne FK til N247 søndag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han har stått i spissen for å få gjort grunnarbeidene til flombelysning på det nye idrettssenteret før anlegget er så langt kommet at det blir adskillig dyrere og ta opp de arbeidene ved en senere anledning.


- Jeg gir meg ikke, og de resterende 18.000 kronene vi må ha innen mandag skal vi få til, sier Engebu.

Han har full forståelse for at Kristiansand kommune må ha parkbelysningen som er vedtatt.


- Ingen erstatning
- Det er ikke min mening at flombelysning skal erstatte parkbelysningen. Flomlyset skal være et tillegg og kun brukes når det er aktivitet i anlegget, for eksempel frem til klokken 22.00 om kveldene. Får vi til hele flomlysprosjektet kan det jo tenkes at vi kan få til en kombinasjon ved at parkbelysningen kan festes på mastene til flombelysningen. Slik jeg ser det vil dette kunne bli en innsparing i forhold til det opprinnelige forslaget som er vedtatt, sier han.

Engebu har sendt en epost til formannskapsmedlemmene i Kristiansand kommune hvor han forklarer denne situasjonen. I følge et svar fra Vidar Kleppe (Dem.) vil han foreslå i formannskapsmøtet førstkommende onsdag at Kristiansand kommune bidrar i kronerullingen.

- Noe annet ville være skammelig, skriver han.
Sist oppdatert 14.09.2020 klokken 08:35 av Nicolai Prebensen

Gunnar Engebu i Søgne FK ved nye Søgne stadion sist uke. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no