Fløy på en av sine få sjanser før pause. (Foto: Arild Hansen)

Fløy - Sotra 2-0: - Det er jo målene som teller til slutt

  Arild Hansen
  12. sept. 2020
  19:27
Før kampen gikk Sotras trener, Renate Køppen Blindheim rundt på kunstgresset ute i Lindebøskauen på Flekkerøy og smilte. Selv om hun var klar over at laget hennes manglet fire sentrale spillere grunnet rødt kort, skader og sykdom, visste hun at med seier mot Fløy ville de stikke fra og lede med seks poeng på de blå og hvite, og fremdeles beholde tredjeplassen på tabellen.

Ball i hatt
Men nitti minutter senere trakk hun noe av smilet tilbake. Og måtte bare konstatere at gutta fra Bergen måtte reise hjem med et 0-2 tap i kofferten, et tap som sikkert føltes veldig surt, sett ut fra de første 45 minuttene. Da holdt vestlendingene lekestue på kunstgresset, og anført av banens klare ener, Per Christian Tang Pedersen, gjorde de akkurat som de ville, og viste et pasningsspill som hjemmelagets spillere bare kunne drømme om. De ble rett og slett statister, og den gamle klisjeen om kattens lek med musen passet perfekt. Men;

- Det hjelper jo ikke bare å spille ball til hverandre. Vi hadde jo et klart overtak spillemessig før pause, men hva hjelper vel det når vi ikke klarer å spille oss frem til de store sjansene, sier Renate, som etter kampen måtte innse at Fløy nå også innehar nitten poeng, det samme som Sotra, men øy-gutta har en bedre målforskjell og ligger nå på en tredjeplass i PostNord-ligaen før serierunden avsluttes søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det er jo målene som teller til slutt. Ikke stilkarakterene. Vi burde jo ha utnyttet vårt spillemessige overtak før pause bedre, sier Sotra-treneren, som skal hjem til Bergen og ta trenerkurs A til høsten.

Bedre i andre
Det var bare gått sekunder av andre omgang da Dardan Dreshaj mottok skrått på 16-meteren, driblet av en spiller, før han skjøt ballen velplassert inn i det korteste hjørnet. Inn bak en dekket Sebastian Heggland i Sotra-målet. Dette var nok vitamininnsprøytingen som trengtes. For Fløy hadde neppe overlevd en ny omgang av slikt kaliber som de viste før sidebytte.

- Da spilte vi helt forferdelig, sa Vidar Røsstad i sportslig utvalg etter kampen.

- Det hjalp jo etter hvilen. Da var vi det beste laget, mener jeg da, smiler Røsstad, veldig glad for den fin fine tabellplasseringen gutta fra øya har skaffet seg.

Hjemmelaget kom bedre med, men det gode pasningsspillet uteble i perioder. Det ble mye på lykke og fromme, en del lemping og ukonsentrerte pasninger, men pasningen inn til Dreshaj etter 77 minutter var mer enn god nok, men det var dessverre ikke Fløy-spissen ved denne anledningen.

Åpent mål
For kliss åpent mål klarte den ellers så målhungrige gutten å sette ballen i tverrliggeren på en mirakuløs måte. «Alle» de 200 tillatte som satt ringside så 2-0-målet og en punktering av kampen. Men det måtte en innbytter til for at Fløy kunne ordne en blemme til. Kaj-Stian Pedersen Apeland kom innpå etter 85 minutter, og tre minutter senere forfulgte han et langt fremspill, og vips, kampen var avgjort.

- Vi var bedre enn dem i 2. omgang, så det ble jo greit til slutt, sa hjelpetrener Marius Kjørvik Johansen før seiersbrølet ljomet i hjemmegarderoben.
Sist oppdatert 12.09.2020 klokken 19:28 av Nicolai Prebensen

Trener for Sotra, Renate Køppen Blindheim, smilte mye før kampen. Etterpå stivnet smilet, selv om laget hennes rundspilte Fløy i første omgang. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no