- Selv om fødselen denne gangen gikk bra, er Dyreparken forberedt på at det fortsatt kan gå galt. Med bare én gepardunge er det fare for at den ikke klarer å stimulere melkeproduksjonen alene slik at moren risikerer å miste melken., skriver Dyreparken i pressemeldingen. (Foto: Kristiansand Dyrepark)

Geparden Kimani har født

  Nicolai Prebensen
  12. sept. 2020
  19:00
Om kvelden, fredag 11. september, fødte geparden Kimani en unge. Foreløpig tar den til seg melk, og moren tar godt vare på ungen. 

Fødsel hos geparder er ikke dagligdags, og vanligvis ville en slik nyhet fra Dyreparken være forbundet med stor glede. Spesielt for det internasjonale bevaringsprogrammet som gepardene i Dyreparken er en del av.

Kimani ble parret 10. og 11. juni og på fredag kveld klokken 20.35 fødte hun en unge. For ca to uker siden ble det bekreftet ved røntgenbilder av Kimani at hun var drektig med én unge.  

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Selv om fødselen denne gangen gikk bra, er Dyreparken forberedt på at det fortsatt kan gå galt. Med bare én gepardunge er det fare for at den ikke klarer å stimulere melkeproduksjonen alene slik at moren risikerer å miste melken. Sjansen for at ungen vil overleve lenge er derfor liten. 

- Erfaring fra andre dyreparker viser dessverre at det er liten sjanse for at ungen vil overleve, sier biolog Helene Axelsen. 

- Å fostre ungen med flaske er ingen god løsning, og er ikke ønsket i bevaringsprogrammet, avslutter biologen. 

- I tiden opp mot fødselen har vi skjermet Kimani, og hun virker som en veldig rolig og trygg mor, sier dyrepasser Olav Åsland. 

- Hun har fokus på den lille, samtidig som hun spiser og drikker bra selv. Hun er også oppe og strekker litt på beina av og til. Det så ut som at ungen fikk i seg den viktige morsmelken kort tid etter fødselen, så det har sett bra ut fra starten. Vi krysser fingrene, sier han.

Pressemelding fra Kristiansand Dyrepark

- Om kvelden, fredag 11. september, fødte geparden Kimani en unge. Foreløpig tar den til seg melk, og moren tar godt vare på ungen, skriver Dyreparken i pressemeldingen. (Foto: Kristiansand Dyrepark)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no