Dette er parkeringsplassen som ligger kloss ved det nye jordstykket som skal bli en ekstra parkeringsplass. (Foto: Arild Hansen)

Ny parkeringsplass på sommerstid, og sandsilo om vinteren

  Arild Hansen
  11. sept. 2020
  17:24
For de som bor ute på Vesterøya, eller for øvrige bilister, mopedister, syklister eller gående som lurer på hvorfor det er lagt en lang og smal jordvoll langs fylkesveien like etter at du tar inn mot parkeringsplassen til Høyfjellet, er dette forklaringen.

- Her skal det bli parkeringsplass i de lyse månedene, og så skal det settes en sandsilo her vinterstid, en silo som skal inneholde strøsand til øyas kommunale veier. En sandsilo som jeg ikke vet hvordan ser ut, men den biten sitter ingeniørvesenet på, sier Tor Fredrik Axelsen i Parkvesenet.

Etterlengtet
Øyas vestkant er et veldig populært utfartssted for folk flest. I mange år har bilister satt firehjulingene sine på de mest utroligste steder, gjerne med både ett, to og i de verste tilfeller også tre av hjulene inne på selve fylkesveien. Eller de har parkert i forskjellige svinger, hvor knapt nok to biler kan passere hverandre. Andre igjen har gjerne parkert inne på private eiendommer, hvor det har skapt kluss for folk som skal ut fra sitt eget. I sommer har Parkeringsselskapet vist ansikt en del ganger, og mang en bilist har måtte reise hjem med en gul lapp klistret i frontruta, med en liten hyggelig beskjed om at turen ut til øya har kostet dem kroner 900, som er beløpet det koster for å ta en «spansk en» her ute i noen timer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Turområdene ut mot Anstens Fyr og Bergenesene, mot Brattåsen og Kjærenesene og ut mot Daudmannsholmen og Bestemorssmed, krever nemlig langt flere parkeringsplasser enn det denne delen av Flekkerøy er bygd for.

Tre plasser
I dag kan parkeringsplassen nede i Skylleviga på Mæbø ta i mot rundt 20 biler. Helt innerst på Mæbø, der den ene turstien begynner, står det gjerne en del biler parkert en hel dag, selv om dette bare er ment som en snuplass. Helt ytterst på Vesterøya, i Risleviga, er det merket opp for 30 biler. På de fineste dagene står det gjerne rundt 50 biler der ute når de i tillegg bruker gressplenen på motsatt side av den lovlige og oppmerkede parkeringen.

I det siste har altså er jordvoll dukket opp like ved innkjørselen til parkeringsplassen ved Høyfjellet.

- Denne er ment som ei foreløpig sperring, slik at folk ikke skal sette fra seg ting her over vinteren. Noe av plassen er riktignok privat, og brukes helt lovlig, mens det meste er kommunalt. Så når vinteren gjør sin ankomst, skal det settes en sandsilo her, noe ingeniørvesenet får nytte av når det skal strøs på øyas kommunale veier. Så slipper de å bringe strøsand fra Vågsbygda og ut hit, sier Tor Fredrik Axelsen, og fortsetter;

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tor Fredrik Axelsen i parkvesenet i Kristiansand kommune foran jordvollen og det som skal bli en ekstra parkeringsplass inn mot Høyfjellet. Noe er privat, mens det vil bli skiltet på den delen som kommunen skal bruke til flere biler. (Foto: Arild Hansen).

Rundt 60 plasser
- Når det meste av turfolket kommer hit ut igjen til våren, skal de få parkere her, i tillegg til den andre plassen rett ved som allerede har blitt hyppig brukt, samt den store oppmerkede parkeringsplassen like ved der turstien begynner. Så blir det satt opp skilter om hvor lenge du kan la bilen stå, og jeg mener jo at det kan bli plass til rundt 60 biler totalt inn mot Høyfjellet når alle de tre nevnte plassene blir fylt opp, sier Axelsen, som tror denne ordningen vil løse litt av det store parkeringsbehovet som det er behov for på Vesterøya.

- Jeg bor jo selv på Mæbø, og har jo sett hvor mange biler som er her ute på godværsdager. Nå blir det noen ekstra plasser, men hvor mye det vil hjelpe, må vi nok vente med å se, avslutter Tor Fredrik Axelsen.
Sist oppdatert 11.09.2020 klokken 17:28 av Nicolai Prebensen

Dette er den største parkeringsplassen, og ligger like ved der som turløypene ned Refsdalen og inn mot Daudmannsholmen og Bestemorssmed starter. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no