- Det blir trening hver uke, først på Hortemo før vi flytter inn for vinteren, sier Anders Ramsland i GIL. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

GIL fotball og håndball: - Nå skal vi se samarbeid i praksis

  Jon Aamodt
  12. sept. 2020
  09:01
- For første gang skal de to idrettene fotball og håndball ha fellestreninger for årets førsteklassinger. Hver uke blir det trening i 90 minutter hvor de to idrettsgrenene deler tiden like mellom seg, forteller Anders Ramsland, nestleder i GIL fotball til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Samarbeidet kommer som et resultat av avtalen GILs fotball- og håndballgruppe inngikk i november 2019.

Starter utendørs
Han forteller at det i starten blir utendørstrening på Hortemo. 

- Vi kan vel holde på ute en måneds tid før vi flytter inn i gymsalen på Rosseland når været blir kaldere. Kommer det mange unge vil vi i samarbeid med foreldrene dele inn ungdommene i grupper. Vi ser for oss at vi har adskilte lag som samarbeider om trening og kamper, og dette skal være et prosjekt som varer frem til neste høst. På denne måten mener vi det vil være mulig for de unge å delta i begge disse idrettene, utdyper Ramsland. 

Ønsker økt rekruttering
Årsaken til at idrettslaget prøver ut dette samarbeidet er er ønske om økt rekruttering, samtidig som det er et mål at alle skal ha et godt tilbud i klubben. 

- Vi ser idag at i flere årsklasser er det blitt enten eller. I de årsklassene det spilles håndball er det ikke et fotballag, mens årsklasser med aktiv fotball heller ikke har lag i håndball. Fra klubbens side mener vi det er fullt mulig å drive med begge idrettene samtidig, og vi ønsker å jobbe aktivt for dette, sier Ramsland. 

God respons
Nylig inviterte GIL foreldre til et møte utenfor klubbhuset på Hortemo, og her møtte tett på 30 foreldre opp.

- Det var en utrolig positiv gjeng som som ønsket å være med på dette nye prosjektet. Flere foreldre meldte seg som trenere, så dette ser vi veldig lyst på. Nå håper vi det kommer mange førsteklassinger som har lyst til å spille med ball det neste året og i mange år fremover, sier idrettslederen. 

- Vi ønsker økt rekruttering, samtidig som det er et mål at alle skal ha et godt tilbud i klubben, sier nestleder i Gil fotball, Anders Ramsland. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no