Sør-Tre september 2020, fra venstre: Arild Abildsnes, Ingvill Frustøl, Zhanna Abildsnes, Jarl Nygren, Frank E. Abildsnes, Zvajunas Miliauskas, Rune Frustøl, Aslak Skotte, Grethe Nygren, Ole Andres Haraldstad. (Foto: Jon Aamodt)

70-åring fortsetter å vokse

  Jon Aamodt
  14. sept. 2020
  14:00
- Det er helt slutt med dører og vinduer. I dag er vi en velassortert jernvarehandel med ni ansatte og omsetter for over 30 millioner netto årlig, sier Frank Erling Abildsnes i Søgne-bedriften Sør-Tre AS med tilhold på Linnegrøvan. 

Med 1.500 kvadratmeter butikk og et totalt areal på 4.000 kvadratmeter inkludert lager har butikken i dag godt over 15.000 ulike vareslag å tilby kundene. Her finnes utstyr for fiske, kjøkken, maling, skog og hage og masse annet smått og stort du kan trenge i hverdagen eller til helt spesielle anledninger. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Begynte ved Toftelandsbroa
Til Linnegrøvan kom 70-åringen i 1973, men det hele startet i 1950 da Erling Abildsnes, Knut Brunvatne og Tollef Snaprud overtok løyve til å handle med trevirke fra en virksomhet som måtte innstille. Like ved Toftelandsbroa holdt trevarebedriften Sør-Tre til i et par år før virksomheten flyttet til de gamle brakkene som lå sør for daværende riksvei 40, Sørlandske hovedvei som gikk rett gjennom det som er dagens sentrum på Tangvall.

- Snaprud solgte seg ut etter kort tid, selv kjøpte jeg ut Brunvatne i 1977, få år etter at vi som første bedrift åpnet dørene i lokaler her på Linnegrøvan, forteller Arild Abildsnes, sønn til Erling og far til Frank Erling. 

Bedriften åpnet sitt første butikklokale i 1978, da som en ren utstilling av dører og vinduer. 

- Jernvarer kom inn i sortimentet da Søgne Jern & Farge, som holdt til på Tangvall, ville ha dette ut av sitt sortiment og konsentrere seg og malingsprodukter. Det var vel snakk om et gulvareal på rundt 20 kvadratmeter i starten, forteller Arild Abildsnes, eller vaktmesteren som han kaller seg selv. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Det har skjedd mye i årene etter dette, konstaterer Arild Abildsnes. (Foto: Jon Aamodt). 

Direkte fra Kina
At det har skjedd store endringer i den godt voksne og fremdeles voksende bedriften, bekreftes godt når N247 ankommer butikken en septemberdag. Med Skype på høyttaleren er tredjegenerasjon Abildsnes, Frank Erling, i intense forhandlinger med «Zhai», en av butikkens mange kinesiske leverandører. Siden 1995 har han vært på flere turer til «Midtens Rike» for å knytte kontakter og gjøre innkjøp.

- Vi har aldri tilhørt noen kjeder og er en av få i vår bransje her til lands som driver helt uavhengig. Det betyr at vi handler mye fra produsenter i Kina og får varer levert direkte hit til Linnegrøvan. Uten drahjelp fra en kjede må vi ta all jobb selv med sortiment, markedsføring og annet. Til gjengjeld selger vi nå stadig mer engros til andre forhandlere, sier Frank Erling. 

Jubileumsåret
Bedriften hadde mange tanker om hvordan jubileumsåret skulle feires, men da koronaviruset begynte å spre seg kloden rundt, måtte mange gode planer legges på is. 

- Det ble en merkelig vår etter at regjeringen innførte restriksjoner og smittevern kom på dagsorden. Mye stoppet opp, men etterhvert begynte hjulene å rulle igjen. I et år hvor «alle» har vært hjemme har det blitt mye oppussing og hjemmearbeide. Det har vi fått merke her med rekordomsetning i sommermånedene. Vi har en hektisk arbeidsplass, og med stor sommertrafikk har vi hatt begrenset med tid til å få i gang jubileumsaktiviteter, sier Frank Erling som allerede er i gang med å planlegge innkjøp for våren 2021.

Sammen med daglig leder, Rune Frustøl, lover han likevel å sørge for at det skal bli tid og anledning til å markere jubileet på en måte som også vil komme kundene til gode utover høsten.

- Akkurat når og hvordan må vi komme tilbake til, men det kommer til å skje noe. Følge med, sier Abildsnes. 

Hele staben ved bedriften Sør-Tre AS. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 14.09.2020 klokken 15:19 av Nicolai Prebensen

4.000 kvadratmeter fylt med over 15.000 produkter har bedriften Sør Tre AS på Linnegrøvan å tilby sine kunder i 2020. (Foto: Jon Aamodt)

Tre blad Abildsnes i jubileumsåret. Arild Abildsnes i midten med sønn Frank Erling Abildsnes og datter Grethe Nygren. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no