Over halvveis til målet. Søgnejentan´klare for siste etappe mot Hummerviga med mindre det blir en stopp for et bad underveis. (Foto: Nicolai Prebensen)

Avlyste den 16. sykkelturen til Skagen, ble Hummerviga i stedet

  Nicolai Prebensen
  14. aug. 2020
  18:12
Fredagen startet med champagnefrokost på Åros, så tok de 11 damene sykkelen fatt og satte kursen vestover i bygda i stedet for å vente nesa mot det internasjonale ferjeleiet i Kristiansand. Første skikkelige pitstop ble på Tappen på Lunde.

«Søgnejentan´»> har i 15 år syklet til Skagen på denne tiden av året. Da helsemyndighetene raslet med gule og røde land for kort tid siden, bestemte underholdningssjef Bente Lill (alltid snill) Endresen Kalhovd og arrangøransvarlig Mary-Ann Nyhus for å avlyse turen.

Det resten av «Søgnejentan´» ikke visste at disse to hadde en plan B.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi hadde sikret oss litt som alle bør i denne perioden, og hadde to hytter i Hummerviga i beredskap. Budskapet ble formidlet til resten av dameklubbens store glede og i skrivende stund står nok jubelen i taket i idyllen vest i bygda.

- Vi ville være solidariske med resten av befolkningen og tok ikke sjansen på å reise til Danmark for å sykle til Skagen. Turen til nå har jo vært kjempefin og i dag var Årosstranda mye finere en strendene på Skagen, sier underholdningssjefen som har ansvaret for aktivitetene gjennom helgen.

Hun legger til at turen til Hummerviga er rundt fem mil kortere enn fra Hirtshals til Skagen, og det betyr mer krefter til hygge.

Artikkelen fortsetter under bildet.
På tur fra Åros, via Tappen på Lunde, til Hummerviga, i stedet for Søgne - Skagen i år. Humøret til damene var like godt selv om det ikke ble utlandet i år. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Etter at vi har sjekket inn på hyttene blir det pølsegrilling. Deretter deler vi inn gjengen i grupper og det blir konkurranser gjennom hele helgen med unntak av en tur til Trysnes Brygge Bar og Restaurant for en lengre lunsj lørdag.

Fiskesuppe
- Lørdag kveld kommer Rune Hægeland og lager fiskesuppe til oss, det gleder vi oss til, sier Bente Lill og  hovedarrangør Mary-Ann. 

Programmet for søndagen er ikke satt, men de to tror at det blir en rolig formiddag inntil mennene kommer og henter både damene og syklene. 
Sist oppdatert 14.08.2020 klokken 18:13 av Nicolai Prebensen

Underholdningssjef Bente Lill (alltid snill) Endresen kalhovd og arrangøransvarlig Mary-Ann Nyhus på Tappen på Lunde før siste (kanskje) etappe mot Hummerviga startet. (Foto: Nicolai Prebensen)

Nye T-skjorter utdeles hvert år til alle som er med på sykkelturen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no