Innsendt
Motorsyklister klare til en ti-minutters økt på Vamoen torsdag. (Foto: Tom Erik Dønnestad)

150 motorsykler på Vamoen torsdag

  Redaksjonen
  14. aug. 2020
  10:47
Av Tom Erik Dønnestad, Nullvisjonen Agder

Torsdag ettermiddag inviterte Nullvisjonen Agder igjen sammen med NAF MC Sørlandet og Holy Riders MC Sørlandet til MC-kveld på Vamoen med fokus på å bidra til færre ulykker gjennom å øve svingkjøring.

Det er et faktum at de fleste MC ulykker er såkalte «singelulykker» der det kun er MC involvert,  og at utforkjøring skjer i sving som MC fører ikke mestrer.

På Vamoens 1.350 meter lange bane finner vi en uendelig rekke svinger som selv ikke norske bygdeveier kan stille opp mot.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Her får førerne trene aktiv svingkjøring, føler selv på mestring og de små, men viktige endringer i  sittestilling,  blikkplassering, kontrastyring og sykkelens dynamikk.

Med god veiledning fra kjøreinstruktør og ikke minst erfaringsutveksling mellom førere når de i kjørepause erstatter væsketap og nyter solen, vafler, og pølser fra Slakteren i Søgne, beretter mange om at dette er veldig lærerikt og en etterlengtet mulighet. 

Mai
Samlingene har pågått den andre torsdagen i mai, juni,juli og august  og avsluttes 10.september for sesongen. Målet er å gjenoppta dette i 2021.

Vi har sett en markant økning i antall deltakere,  fra et 20 talls i mai, til 65 i juli og torsdag 13. august var hele 150 motorsyklister samlet. Med økter på 10 motosykler på banen og 10 minutter kjøretid, ble det venting, men hva gjør vel det når praten går og sola skinner.

Direkte effekt
Vi har stor tro på at dette er et trafikksikkerhetstiltak som har en direkte effekt, som gir økt mestring og med det tryggere MC-førere.

Når hele opplegget er gratis og de mange tilbakemeldinger utelukkende er gode, så er vi i Holy Riders MC Sørlandet,  NAF MC Sørlandet og Nullvisjonen Agder også godt fornøyd. I alt deltok 15 MC-førere på svingkurset på Vamoen torsdag ettermiddag. (Foto: Tom Erik Dønnestad)

Nullvisjonen Agder, NAF MC Sørlandet og Holy Riders MC Sørlandet arrangerte kurset torsdag ettermiddag. (Foto: Tom Erik Dønnestad)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no