Det er litt over halvannen måned til årets hummerfiske starter. Allerede nå kan du registrere deg hos fiskeridirektoratet dersom du skal delta. (Foto: Dag Arthur Harbak)

Nå kan du registrere deg til årets hummerfiske

  Nicolai Prebensen
  10. aug. 2020
  11:58
Nylig åpnet fiskeridirektoratet registreringsskjemaet for alle som skal fiske hummer i høst. På direktoratets hjemmeside skrives det at alle må registrere seg på nytt selv om de registrerte seg i fjor. Registreringen gjelder kun for ett år av gangen.


Registreingsskjemaet gjelder både fritidsfiskere og yrkesfiskere. Det betyr at yrkesfiskere skal klikke på privatperson og ikke på virksomheten når de skal registrere fisket. Alle som registrerer seg vil bli tildelt et unikt deltakernummer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Teiner som står i sjøen til fangst av hummar skal ha minst eitt vak som er tydeleg merkt med fritidsfiskarens deltakarnummer, namn og adresse. Yrkesfiskarar skal merke med deltakernummer og fartøyets registreringsmerke. Teinene kan framleis settast fleire i lenke, skriver direktoratet videre.

Fiskeridirektoratet minner videre om at alle teiner skal ha minst to fluktåpninger, ett på hver side av redskapen, minst 60 millimeter åpning. I tillegg skal alle hummerteiner ha minst et rømningshull som blir holdt lukket ved hjelp av nedbrytbar bommullstråd.

Her finner du monteringsrettleder for bommullstråd i hummerteine (ekstern lenke).

Her finner du alle reglene for hummerfiske (ekstern lenke).

Hummerfisket starter 1. oktober. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no