Pianistene Daria Parkhomenko og Vasyl Kotys i hagen på Salemsveien på vei til konsert søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

55 fikk lov til å komme på Konsert i Hagen

  Nicolai Prebensen
  09. aug. 2020
  18:47
Med dobbelte smittevernhensyn fikk 55 forhåpningsfulle publikummere lov av Ole Per Nyquist og familien på den etterhvert så tradisjonsrike konserten i oasen av en hage på Salemsveien i Søgne søndag ettermiddag.

I år, som i fjor, var det de internasjonale pianistene Daria Parkhomenko og Vasyl Kotys som trakterte tangentene på sitt høyprofesjonelle nivå.

- Her i hagen følger vi tometersregelen. Vi serverer heller ikke kaker til gjestene, vann på boks er det eneste de får. I tillegg har alle gjestene måtte melde seg på og de blir registrert ved inngangen etterhvert som de kommer. Da har vi full kontroll om noe skulle oppstå, sa musikkelskeren Ole P. til N247 i forkant av konserten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Flyttingen av pianoet fra huset og ut på hagescenen gikk ut over to strenger og pianostemmer måtte kalles inn. Han var i Valle, men satte seg i bilen og ett minutt før konsertstart klokken 16.00 dukket han opp og strammet strengene slik at pianoet ble perfekt til publikums fornøyelse og applaus.

To konserter med publikum
Parkhomenko og Kotys henholdsvis studerer og underviser i Tyskland og har i år kun hatt to konserter med publikum etter at smittevernreglene ble innført i store deler av verden. 

- Vi har mer enn nok å gjøre, men savner å spille for publikum og her i vakre Søgne fikk vi anledning. En slik sjanse lar vi ikke gå fra oss, og etter at vi var her i fjor ville vi gjerne komme tilbake. Bygda er vakker, hagen er vakker og ikke mist tar Ole P. oss med på turer i naturen, med fiske etter makrell som topper det hele. Nå blir det litt ferie, men selvsagt mye øving før vi igjen setter kursen mot Tyskland, sier de to pianistene.

To timer
Konserten som varte i tett på to timer, inkludert drikkepause, inneholdt verker av Beethoven, Schumann og S. Rachmaninov. Stykkene var blant annet Sonate op. 57 «Appassionata» (Beethoven) og Fantasiestücke op. 12 (R. Shumann).

10 preludes av Rachmaninov var programmet etter pausen og som tidligere leverer musikerne familien Nyquist holder hus for i verdensklasse.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Ole Per Nyquist, Daria Parkhomenko og Vasyl Kotys under konserten ved Salemsveien søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Håpet er at pandemien forsvinner innen neste sommer. Artikkelforfatteren har en viss kjennskap til klassisk musikk og dette er musikere av høy klasse. Flere bør få oppleve dette enn de 55 som fikk lov til å oppleve dette i en vakker hage midt i bygda søndag.

 - Dessverre har ikke musikerne anledning til å spille norsk musikk. Det krever svært mye arbeide å lære inn og øve på ny musikk. Vasyl har spilt Griegs a-moll konsert, men så var det det med et symfoniorkester, avsluttet verten lattermildt.

Reidun og Signe Ertzeid får strenge formaninger om smittevernstiltakene som er innført på konsertarenaen av vert Ole Per Nyquist. (Foto: Nicolai Prebensen)

Publikum som ikke hadde nære relasjoner måtte plassere stolene med to meters avstand. Stener ble brukt for å markere to meter. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no