Øystein Tjomsland vant Svensk Kallblodskriterum på Dannero Travbana søndag ettermiddag, et storløp med 600 000 svenske kroner i førstepremie! (Foto: TR Media)

Tjomslands stortalent vant storløp i Sverige. 600.000 i førstepremie

  Redaksjonen
  09. aug. 2020
  17:56
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark

Øystein Tjomslands tre år gamle stortalent Brenne Bas innfridde sitt favorittskap og vant Svenskt Kallblodskriterium på Dannero Travbana søndag ettermiddag. Førstepremien i løpet var 600.000 svenske kroner.

Den sørlandske stortreneren har gjennom mange år hatt en unik evne til å sette sine talentfulle unghester i toppskikk når det gjelder som mest. 2020 er på mange måter et annerledes år, men ikke når det kommer til Tjomslands fremganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Søndag ettermiddag vant han Svenskt Kallblodskriterium med storfavoritten Brenne Bas etter en taktisk genistrek tidlig i løpet. Da tempoet ble dempet i front satte stortreneren full fart på sin hest og rakk frem til tetposisjonen før en av de argeste konkurrentene, sørlandstrente Balder Odin. Vel i tet hadde Tjomsland full kontroll på begivenhetene og Brenne Bas viste seg utilnærmelig i sluttfasen. Den lekre 3-åringen passerte målstreken på 1.26,8a/2140 meter. Dette var stortalentets fjerde seier på like mange starter så langt i karrièren. 

Sjanser
- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å angripe så tidlig, men tethesten dempet tempoet veldig mye. I et slikt storløp må man ta noen sjanser og dermed klinket jeg til, det ble løpsavgjørende. I mine øyne er Brenne Bas en komplett hest allerede, uttalte Tjomsland til TV-kanalen ATG Live etter løpet. 

Tjomsland hadde en toppdag i Sverige. Malifika ble nemlig toer i Stokriteriet og fikk med seg 175 000 svenske kroner.
Sist oppdatert 09.08.2020 klokken 19:02 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no