Mathias Grundetjern ble matchvinner og jubler etter sin 1-0 scoring mot Arendal lørdag. (Foto: Svein Grundetjern)

Fløy-seier: Fotograferte sønnen da han ble matchvinner mot Arendal

  Arild Hansen
  08. aug. 2020
  20:15
Fløy - Arendal 1-0 (0-0), Arkicon Arena.
Tilskuere: En del under de tillatte 200.
Scoringer: 78. minutter 1-0 Mathias Grundetjern.
Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL

Tittelen «0-0, og nesten bare tull» var notert på blokka. For lokaloppgjøret mellom Fløy og Arendal ble noe helt annet enn det man hadde håpet på i forkant. Mange frispark, feilpasninger, mye skrik og skrål, alle de 200 forhåndsakkrediterte møtte ikke opp, og en spillevarme som krevde vannpauser. På tampen med bare tolv minutter igjen å spille, dukket innbytter Mathias Grundetjern opp og forandret hele kampbildet. Han saksesparket inn 1-0 og tre Fløy-poeng, med pappa Svein langs dødlinjen  som fotograf.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Veldig gøy
I lang, lang tid og i veldig mange år har Svein Grundetjern vært interessert i fotografering, da helst innen natursjangeren. Fuglelivet har alltid stått hans hjerte nær, tusenvis av motiver er fanget opp ute i guds frie natur. Hans befatning  med fotball kommer man kanskje nærmest ved å fortelle at pappaen hans Leif var en solid angrepspiller på Start på 1950- og 60-tallet. Han var såpass god med beina at han også fikk med seg B-landskamper for Norge på den tida.

I de siste årene har Svein sjøl vært en trofast fotograf for idrettslaget på øya, og tusenvis av bilder er knipset når A-laget har vært i aksjon. Så også lørdag, hjemme mot Arendal. Med fotografkrakken trygt plantet på kunstgresset og med linsen riktig stilt inn der det skjer, fanget han opp en helt spesiell situasjon på stillingen 0-0 og kun tolv minutter igjen å spille.

- Joda, jeg fikk vel ikke med meg selve saksesparket. Det var jo så veldig med spillere samlet inne i boksen, men jubelen etterpå ville jeg ikke gå glipp av. Så dette var helt spesielt, og hårene reiste seg på armene, ler Svein etter  blinkskuddet og jubelen til sønnen og de andre Fløy-guttene. 

Nå ligger de blå og hvite ajour med Arendal med sine ni poeng hver.

Andre kamp
Det er andre kamp sønnen Mathias kommer innpå på dette nivået. I forrige serierunde fikk han forsøke seg for første gang i PostNord-Ligaen borte mot Bærum, og så kom han innpå etter hvilen mot Arendal lørdag.

- Utrolig deilig å få avgjøre denne kampen, sa en jublende glad matchvinner etter at dommer Ola Kellerhals fra Vaulen IL hadde blåst for siste gang denne lørdagskvelden ute på Arkicon Arena i Lindebøskauen.

Nå er Fløy à poeng med en av seriefavorittene fra øst i fylket, og på øya venter man spent på fortsettelsen. Da kampen ble blåst i gang klokken 16.00, var det heller glissent på «solsiden» (bildet), og mange av de forhåndsbestilte sitteplassene  ble liggende igjen hos billettørene ved inngangen. Valget mellom fotball, steikende sol og «stranda» på Flekkerøy, har vært på kollisjonskurs mang en gang før, så også lørdag. Nå har Fløy yppet til det som kanskje kan bli en liten fotballfest utover resten av sommeren og inn i høsten, og da bør kanskje en del av de 200 som ivrer så veldig etter å sikre seg en plass også stille opp. Eller droppe det og ikke hindre andre i å sikre seg en sårt tiltrengt billett. 

To nye år
Tidligere denne uken ble det klart at Fløy-trener Nikola Trajkovic forlenger kontrakten med to nye år.

- Stemmer det, sa en jublende glad trener etter at tre nye poeng var i boks.

- Helt riktig. Vi ønsker å ha med oss Nikola videre, og han signerte nylig ny kontrakt, sier fotballformann Knut Over Kristiansen til N247.

Trener Nikola Trajkovic har forlenget med to år hos Fløy. (Foto: Arild Hansen)

Mathias løfter tommelen og er fornøyd med sin scoring, noe pappa Svein tar del i. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no