Meteorologene melder om strålende sommervær fremover. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Meldte 28 grader lørdag ettermiddag: Syv timer senere forsvant seks grader

  Nicolai Prebensen
  07. aug. 2020
  14:55
Oppdatert: Klokken 13.57 fredag ettermiddag meldte Meteorologisk institutts meteorologer 28 grader lørdag ettermiddag. Oppdateringen fredag kveld melder de samme meteorologene 22 grader på samme tidspunkt lørdag. Ikke dårlig det heller, men...

Tidligere fredag
For få dager siden meldte meteorologene om rundt 22 grader på dagtid denne helgen. Yr.no´s siste oppdatering for helgeværet forteller om temperaturer opp mot 28 grader i skyggen lørdag ettermiddag. Det kan bli enda varmere.

- For Østlandet og Midt-Norge så er det håp om over 25 grader, og kanskje vi kan nå 30 grader i løpet av helgen noen plasser, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt til NRK fredag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- 28. juni var sist vi hadde tropedag i Norge med over 30 grader målt på Værnes. Det blir varmt de to neste dagene, og vi er spente på om det blir 30 grader noen steder, som i så fall blir første gang på godt over en måned, skriver meteorologene på Twitter.

Varmt
Selv om langtidsvarselet ikke lover like høye temperaturer i langtidsperioden går vi likevel en varm og fin uke i møte. 

I hele denne perioden meldes det om mye sol og dagtemperaturer godt over 20 grader. Unntaket er torsdag hvor det kan komme noe nedbør i starten av dagen.

Politiet
Fredag ettermiddag sendte Agder politidistrikt ut denne meldingen på Twitter.:

«Politiet minner om at det er og blir veldig varmt i en periode. Ber om at dere ikke går ifra hunder eller andre dyr i bil.»
Sist oppdatert 07.08.2020 klokken 21:59 av Nicolai Prebensen

Politiet sendte fredag ut en melding på Twitter hvor de ber hundeeiere å ikke gå fra hunder eller andre dyr i bilen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no