Klokken 12.13 kom kranlekteren til stedet og fikk sikret sjekta fra å forlise. (Foto: Nicolai Prebensen)

Hindret forlis i siste liten

  Nicolai Prebensen
  05. aug. 2020
  15:21
Klokken 11.14 onsdag formiddag fikk KBR Søgne og Songdalens lag 2 beskjed om å bistå en båteier med å lense båten hans, en plastsjekte på rundt 25 fot som lå i Brønnviga i Søgne-skjærgården.

Klokken 11.25 var mannskaper og pumpeutstyr på plass, men oppgaven viste seg å være større enn en bistandsjobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Akterfortøyningen på den uheldige båteierens båt hadde i løpet av natten slitt seg, og i uværet lå den og slo i fjellet til den begynte å ta inn vann gjennom et hull i baugen. Da brannvesenet kom til stedet lå sjekta dypt i vannet, og to pumper ble satt i gang. Det var akkurat nok til å hindre at båten forliste, og brannbåten samt en lekter fra Torkildsen Graving og Sjøtransport ble også rekvirert for videre bergingsarbeide.

Sikret
Klokken 11.42 var brannbåten på plass, og lensearbeidet pågikk for fullt frem til kranlekteren ankom stedet klokken 12.13. Stropper ble lagt under sjekta, og båten var sikret fra å gå helt under. Den ble sikret i lekteren, og transport til Høllen vest startet med brannbåten som støtte.

Klokken 13.12 var lekter, sjekte og brannbåt inne i havn i Høllen vest, og båten ble sikret og satt på land. Skadene er store, og hva som videre skjer med sjekta er uvisst.

Artikkelen fortsetter under bildet.
KBR Søgne og Songdalens mannskaper ved sjekta i Brønnviga i Søgne onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Det er viktig å prøve å berge båter som er i ferd med å gå ned. Det var mye drivstoff i tanken, og plast i sjøen er noe vi ikke vil ha, sier utrykningsleder Stian Moy Holmesland til N247 etter at aksjonen var avsluttet.

Han berømmer også mannskapene sine for en iherdig innsats for å holde båten flytende inntil kranhjelpen ankom.

- Båten hadde nok gått til bunns hvis ikke vi kom da vi kom, avslutter han.

KBRs mannskaper hadde en intens jobb med å holde sjekta flytende inntil ytterligere hjelp kom frem til Brønnviga tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Kranlekteren og brannbåten på vei inn til Høllen vest industriområde onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no