Anne Marie Karlsen kan vise til mange strikkevarianter. (Foto: Arild Hansen)

Åtte dager med mye flott amatørkunst på Flekkerøy

  Arild Hansen
  31. juli 2020
  18:57
Lørdag åpner Flekkerøy Kunst og Kulturlag dørene i lokalene deres oppe i den gamle Befalsmessa på Høyfjellet. Her vil lagets amatørkunstnere vise frem de mange kreative verkene de sysler med i hverdagen, slik de har gjort helt siden oppstarten for femten år siden. Nye og tidligere lagde ting ble fredag plassert rundt på bordene inne i kafeen, og i de forskjellige små rommene i bygningen. Samt at veggene er prydet med flotte motiver, alt i fra fyr og fra naturen for øvrig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det er femten år siden Kunst og Kulturlaget ble stiftet. De fleste av medlemmene er jenter, og arrangementet i helgen, og enkelte dager ute i neste uke, har de kalt for «Sommerbutikk».

- Vi hadde samme tiltak i fjor, og da var det et jevnt besøk, sier Anne Marie Karlsen til N247, mens jentene holdt på med å plassere de forskjellige verkene fredag på ettermiddagen.

Som nevnt, det starter lørdag, og så holder de åpnet søndag. Så åpner de igjen onsdag 5. august, og videre fredag 7. til og med søndag 9. august.

- Vi holde kafeen åpen, og her kan gjestene få kjøpt både kaffe og vafler, samt is og brus, sier Vera Rønjum, en av de andre jentene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vera Rønjum (t.v.), Bjørg Sørli og Anne Marie Karlsen i Flekkerøy Kunst og Kulturlag. Lørdag åpner de dørene for gjestene til årets «Sommerbutikk». (Foto Arild Hansen).

Får besøk
I tillegg til de to nevnte jentene, skal også Kari Skage, Bjørg Sørli og Ellen Eitveit stille ut sine verk. Litt spennende blir det jo også med besøket de får helt fra Steinkjer. Liv Gregersen Ulvin er opprinnelig fra Flekkerøy, og hun kommer med ting som tovet ull, bilder, puter og sitteunderlag. Samt at hun har med seg julepynt på lasset.

Ellers blir det utstilt smykker, kosedyr, akvareller, skilt og lys, ja, du må nesten ta turen for å få med deg alt de kreative jentene har å by på.

- Dette er jo for hele familien. Utenfor har vi en gøyal eventyrsti, og så er det lekeplasser både inne og ute, sier Bjørg Sørli.

Vera Rønjum lager lys, skilt og akvareller. (Foto: Arild Hansen)

Bjørg Sørli lager masse flotte malerier. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no