Fra og med 1. august kan barne- og undomsidretten igjen spille kamper uten å måtte ta hensyn til 1-metersregelen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Åpner for barne- og ungdomsidretten, spiller kamp klokken 00.01 natt til 1. august

  Nicolai Prebensen
  31. juli 2020
  14:00
- Natt til lørdag, like over midnatt spiller gutter 13 fra Søgne FK og Randesund treningskamp for første gang i år etter at regjeringen fra og med 1. august åpner opp for barneidretten med unntak fra 1-metersregelen.

- Jeg er glad for at smittesituasjonen gjør at vi kan holde fast ved det vi signaliserte i juni. Idrett er en viktig møteplass og sosial arena for barn og unge i hele landet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Dette er i tråd regjeringens strategi om at gjenåpningen av samfunnet skal skje gradvis og kontrollert, og at barn og unge skal prioriteres, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i samme pressemelding.

Hvorfor ikke vente til lørdag formiddag?

- Det kunne vi selvfølgelig ha gjort, men det var Randesund som inviterte til kamp og ville gjerne spille kamp med en gang det ble tillatt. 13-åringene har jo sommerferie og kan sove i morgen formiddag, sier Stig Trydal som er styreleder i Søgne FK og fotballtrener.

Trydal forteller videre at de unge gleder seg veldig til å kunne få spille kamp igjen.

Kamptørke
- Nå har de hatt kamptørke i en halv sesong og da forespørselen kom var ingen av oss vonde å be, sier han.

Dermed blåser dommeren i gang treningskampen like over midnatt natt til lørdag.

Når seniorene i breddidretten kan spille kamper igjen er foreløpig uvisst.

Det er fremdeles uvisst når senioridretten igjen kan få utfolde seg fritt på idrettsarenaene. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no