Tor Harald Lund var svært nær sin andre kongetittel under Landsskytterstevnet på Evje i 2019, men måtte nøye seg med prisetittel. I 2020 blir det ingen kamp om offisielle titler, men som tidligere vinner skal han sammen med Mette Finnestad og Tor Arnfinn Homme representere de lokale skytterne under Skytternes mestermøte 13. august. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv)

Landsskytterstevnet på hjemmebaner

  Jon Aamodt
  30. juli 2020
  17:06
Årets Landsskytterstevne (LS) som skulle blitt arrangert på Elverum i august ble avlyst grunnet korona-situasjonen. Det frivillige Skyttervesen (DFS) har nå invitert skytterlagene til å arrangere LS på hjemmebanen i egne skytterlag, skriver DFS i en pressemelding torsdag. 

I perioden fra 1. til 11. august tilbys derfor landes 830 skytterlag å arrangere hjemmebanekonkurranser som er kalt «Hjemme-LS». Målet er at det skal bli like mange deltakere som et normalt Landsskytterstevne ville fått.

- Håper på 5.000 deltakere
- Ideen om et såkalt «Hjemme-LS» ble plantet da vi forsiktig kunne åpne opp for trening og konkurranser på skytebanene våre i juni. Dette gjør vi for å få i gang kjerneaktiviteten i landets skytterlag, ved at alle inviteres til en felles skytekonkurranse på sin egen hjemmebane, forteller kommunikasjonssjef Terje Vestvik i Det frivillige Skyttervesen.

DFS håper på en deltakelse på samme nivå som et normalt LS, det vil si cirka 5.000 deltakere fra 10 til 90 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Lokalt stevne mandag
- I mangel av egen hjemmebane for tiden arrangerer vi stevne sammen med Heddeland og Breland skytterlag og Laudal skytterlag mandag 3. august på Sløgedal, banen til Heddeland og Breland, sier Tor Harald Lund i Søgne skytterlag til N247. 

Han forteller at arrangementet blir omtrent som en vanlig klubbtrening hvor det ikke kåres noen mester, men en samlet resultatliste sendes til DFS i etterkant av stevnet. Det er denne lista som er grunnlag for det uformelle nasjonale resultatet ifølge Lund. 

- Responsen på opplegget har vært overveldende, og mange skytterlag planlegger med sosiale sammenkomster i tillegg til skytingen som på et normalt LS. Gjennomføringene tilpasses selvfølgelig smittevernsopplegg i samsvar med våre egne og FHI sine anbefalinger, forteller Vestvik.

Det vil ikke kåres noen skytterkonge eller skytterdronning som på et vanlig LS. Dette skal være et lavterskeltilbud som skal være gratis, og hvor det vil være uttrekkspremiering. Den beste skytteren sammenlagt tilbys imidlertid plass i «Skytternes mestermøte» som skal sendes direkte på NRK 1 og NRK 2 torsdag 13. august fra klokken 14.15 til 21.00.

- Mimring og skyting
- Skytternes mestermøte blir i forlengelsen av «Hjemme-LS» en spektakulær sending med alle de beste skytterne fra LS de siste 20 årene samlet på Årvoll i Oslo. 58 skyttere er invitert i tillegg til vinneren av årets Hjemme LS, sier Vestvik.

Som tidligere skytterkonge og skytterdronning er Tor Harald Lund og ektefelle Mette Finnestad selvsagte gjester til dette mestermøtet. Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand og omegn skytterlag vant feltfinalen under Landsskytterstevnet på Evjemoen i 2019 og skal i tillegg til Lund og Finnestad representere de lokale skytterlagene i mestermøtet. 

- Det blir en kveld med mye skyting og garantert mye mimring, og det er en kveld vi allerede gleder oss til, sier Tor Harald Lund til N247. 


Som tidligere skytterdronning skal også Mette Finnestad delta i Skytternes mestermøte i august 2020. (Foto: Landsskytterstevnet 2019 Evje)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no